En halv miljard kronor

I helgen vann ett par i Örebro över 500 miljoner kronor, alltså mer än en halv miljard. Så sanslöst mycket pengar! Det fick mig att fundera på vad skulle jag göra om jag vann en halv miljard kronor?

Några grejer vet jag att jag skulle vilja spendera mina pengar på. Så jag tänkte att jag delar med mig av vad jag först tänkte på.

  • Köpa ett hus eller bygga ett hus. Både jag och Marko är hus människor, vi skulle vilja bo i utkanten av Örebro med närhet till naturen, men ändå så att jag fortfarande kan ta cykel till jobbet så vi slipper en till bil. Jag skulle dock uppgradera mig med en elcykel. Fast kanske skulle vi köpa en till bil ändå för då behöver en ju inte tänka på att bil är dyrt. Så att en kan ha en extra bil, det är knöligt ibland med bara en bil då vi vill hitta på olika saker på helgerna.
  • Investera och expandera mitt företag. Det är min andra punkt som jag är väldigt säker på. Jag skulle inte sluta jobba, jag älskar mitt jobb. Men jag skulle bygga om mitt företag lite eller ganska mycket. Har så många idéer och tankar på hur jag skulle vilja utveckla det hela, men en måste hela tiden jobba ihop kapital för att kunna investera och uppgradera. Med en halv miljard skulle jag lätt kunna ha anställda, köpa massa rolig utrustning, ha större lokaler och lite sånt.
Tänk vad mycket rolig träningsutrustning jag skulle kunna köpa
  • Köpa ett hus i Kroatien. Jag skulle köpa ett hus i Kroatien, ett stort hus så att hela familjen skulle kunna vara där samtidigt, både min och Markos. Jag skulle också passa på att bo där i perioder för att lära mig språket flytande.
Ett hus med dessa vyer skulle ju inte vara fel
  • Investera i aktier, jag skulle placera pengar för att få avkastning på pengarna. Inte för att man behöver mer pengar, men detta är för att nästa punkt ska kunna få mer pengar.
  • Jag skulle också välja några organisationer och stiftelser där jag skulle skänka pengar. Dock skulle jag göra en grundlig research innan, för så trött på korruption och en vill ju inte att majoriteten av pengarna går i någon girig gubbes ficka istället för till dem som faktiskt behöver det och som en vill hjälpa.
Skulle jag bli lyckligare av en halv miljard kronor? Troligtvis inte.

Det är vad jag skulle göra om jag vann en halv miljard kronor. Men jag skulle nog inte vilja vinna så mycket pengar, tänker på hur jobbigt det skulle vara med giriga människor runt om en. Samt att det är så sjukt mycket pengar. Vad ska en göra med så mycket pengar? Jag har absolut inte behov av så mycket pengar. Visst det skulle vara kul att kunna uppfylla mina drömmar här ovanför som jag punktade upp, men det mesta ser jag ändå som möjligt, kanske inte imorgon, men i framtiden, jag får bara jobba lite hårdare för att nå drömmarna och det kanske ändå är det som är tjusningen att jobba för sina drömmar. Ja vet inte självklart skulle det ibland bara vara skönt att vinna massa pengar så en kunde köpa sig det där huset, utveckla företaget i snabbare takt och inte känna stress över brist på pengar, men en halv miljard kronor känns lite i överkant.

Vad skulle du göra om du vann en halv miljard kronor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.