Ett PB och ett genomfört träningsprogram

Igår blev det veckans första träningspass. Har åter igen haft sån där kommande och gående halsont. Ont på morgonen, bra mitt på dagen, ont på kvällen eller bra på morgonen, ont mitt på dagen och bra på kvällen. Men det gav sig under onsdagen. Dock vilade jag en extra dag, för vi ska åka iväg och då vill jag inte riskera att vara sjuk. Igår dock, då kom jag äntligen iväg!

Sista passet på Move Training Guide

Igår var det passande nog också mitt sista pass på träningsupplägget som jag följt sen i oktober. Det var ett 12 veckors program, men som ni förstår tog det mig mer än 12 veckor att genomföra. Detta på grund av att i programmet var det 5 pass i veckan och jag har kört i snitt 4 pass från programmet och 1-2 friidrottspass i veckan. Sen har det varit lite halsont nu på slutet, en resa på 10 dagar utan träning. Så då tar det lite längre tid. Jag känner dock att jag fått ut det jag ville av programmet, men nu är jag bra sugen på att mixa och matcha och har faktiskt planerat ihop ett träningsprogram som jag tänkte köra en stund.

100 % genomfört, känns lite tomt, men jäkligt bra.

Ett PB i marklyft

Igår var en av övningarna marklyft, det har bara varit med 1 gång tidigare under hela upplägget. Så har alltså kört marklyft 1 gång senaste halvåret ungefär och innan dess är det kanske 3-4 år sen med stång (kört med kettlebell några gånger). Fick i alla fall infall på att testa att maxa sådär mitt i passet. Gjorde 2 stycken 1 or på 100 kg. Kändes okej, behöver nöta lite teknik, trodde att jag filmade men visade sig att jag filmade vattenflaskan.. så irriterande att jag så ofta gör så.

Men nu har jag ett nytt personbästa i marklyft och det är ju kul, för marklyft är något jag tänkt lägga in lite oftare än 1 gång i halvåret i mitt nya upplägg.

100 kg är ju alltid lite roligt att kunna lasta på en skivstång, stark, starkare starkaste någonsin. Detta är året då jag kommer vara mitt starkaste jag, i alla fall hittills ;)

Flytet i träningen

Haft ett sådant flow så länge nu med träningen. Känns som att jag sedan maj förra året ungefär haft en riktigt bra period och härlig motivation. Hoppas att mitt egna träningsupplägg nu kommer ge samma härliga känsla, är ju så lätt att prioritera bort sig själv när en tränar andra hela dagarna. Men nu har jag filat ner ett tydligt träningsupplägg så att jag ska fortsätta kunna gå till gymmet och ha allt klart för mig vad jag ska göra. Jag har även lagt upp mer löpning i schemat eftersom jag vet att jag brukar få ett ökat sug av löpning när kvällarna blir ljusare. Att ha en plan när en kommer till gymmet underlättar och gör att jag kan fokusera på träning och att ha kul.

Tränar ju lite handstående på rasterna också och nu kan jag stå kortare perioder. Börjar även börja komma upp rakt utan att slå upp mot väggen. Tänk snart kan jag stå hur länge som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.