En höstlista

Med inspiration från Sanna Rosell gjorde jag också en höstlista, men med lite egen touch (lite mer träning, mindre resa).

Känner du dig klar med sommaren?

Ja jag hade en riktigt fin sommar, men känner att hösten är välkommen. Tycker att sommaren bjöd på väldigt mycket härligheter. Även om jag inte hade någon semester på så sätt att jag var sammanhängande ledig i flera veckor så känns det som att jag hann med massor.

Svensk sommar är otroligt vacker
Vi lyckades pricka in soliga dagar som vi spenderade vid havet även i Juli

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Oj ja förra hösten låt mig tänka. Jag började spela fotboll i slutet på sommaren och gjorde min första fotbollsmatch på 4 år. Jag fick fullbokat på PT-delen under hösten för första gången och fick pausa mottagandet av nya PT-kunder vilket varit mitt mål, att känna mig fullbokad med så mycket jobb som jag vill ha. Jag startade igång mitt uppdrag som DFK för F05 i Örebro Län med läger i dagarna tre i Oktober. Och framförallt vi flyttade in i vår första bostadsrätt efter en hel del renovering under kvällar och helger i September. Nu har vi vårat eget hem och det är så skönt.

Renovering var förra årets stora projekt och jag älskar vår lägenhet

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

För fem år sen hade jag en höst som verkligen blev en nystart. Jag sa upp mig pang och boom och slängde mig ut i att leva på mitt företagande. Jag började hyra in mig och massera på Studio Green. Hittade mig ett kontorshotell där jag hade möjlighet att hyra in mig i en träningslokal i källaren där jag bedrev träning 200 meter från Studio Green. Min bror fyllde 30 så vi spenderade en helg i Stockholm med familjen för firande och ja det är typ det jag minns. Jag hade fullt upp med att sätta in mig i allt som hade med eget företagande att göra. Minns att jag satt på café och drack chailatte och planerade vad som behövde göras, hur och när och att jag skrev i en anteckningsbok egen Träningsstudio som målsättning. Och här är jag nu med min egna studion, ibland behöver en bara kasta sig ut och följa sina drömmar.

Att faktiskt skriva ner saker ger orden mer styrka

Vad var bäst och sämst med sommaren 2020?

Vädret var väl alldeles underbart? Jag jobbade ju hela sommaren mer eller mindre, men både Juni och Augusti var ju helt magiska och även om Juli bjöd på några riktigt kalla dagar så lyckades vi nog hänga våra lediga dagar där solen sken, eller om solen följde oss?

Sämsta att våran planerade bilresa till Bosnien & Kroatien inte blev av. Vi hade tänkt bila ner till Markos släkt och hälsa på och umgås och njuta lite av adriatiska havet, jag öva på min Kroatiska. Men det blev det inget av då det ju är som det är i år. Vi var ju inte där förra året då vi åkte till Norrland under semestern och min släkt så denna gång blir det väldigt långt mellan besöken hos Markos släkt vilket ju är väldigt tråkigt.

Bästa att vi fick en härlig svensk sommar med en hel del härliga upplevelser och fint väder.
Att jag inte fick gå upp och ner för mina berg i Bosnien eller bada i Adriatiska havet.

Vilket blir ditt mest använda plagg i höst?

självklart blir det träningskläder. Förutom mina arbetskläder så tror jag att mina tights från ICIW kommer bäras allra mest. Om vi bortser från träningskläder tror jag på en stor mysig tröja eller min dunjacka. Jag är en liten fryslort.

Vad kommer du träna i höst?

Jag har valt att lägga fotbollsskorna på hyllan igen. Lite konstigt kanske nu när vi går upp en serie? Nej jag bestämde mig att jag ville bara testa på en säsong eller det blev för att se hur det känns. Jag ville mest se hur jag förändrats eller om jag förändrats som fotbollsspelare efter mina utbildningar. Svar på det ja och nej, (en tappar väldigt mycket på 4 år! så lite svårt också att avgöra). Men nu känner jag mig klar med fotbollen i alla fall som spelare. Min kropp har svårt att klara den belastningen som det blir med ett heltidsjobb och kronisk trötthet. Och jag skulle behöva träna sjukt mycket om jag skulle ha en chans att ta en plats i ett div.1 lag vilket inte skulle gå att få ihop.

Så mitt mål med träningen är att komma in i vanan att köra alla träningspass själv igen. Det ska sägas att det är skönt att ha 3 dagar i veckan en vet att det är träning och sen bara förhålla sig till det. Så hitta en rutin är prio ett och sen ser jag fram emot att stärka upp sådant som jag märkt att jag begränsas av, så som höften både rörlighet och styrka. Sen längtar jag efter löpning på egen hand, löpbandsintervaller och några pass utomhus. Har ju inte kört mycket löpning nu när fotbollen varit igång p.g.a hälsenan så det ska bli kul att hitta tillbaka till min egna träning. Ska nog följa något träningsprogram men inte riktigt än, behöver leka av mig lite först, sen strukturera upp.

Jag har gått och skaffat mig ett gymkort så att all träning inte blir på studion. Ett nyöppnat gym i Örebro.
Jag ser fram emot att bli starkare i övningar som denna bland annat.

Vad är dina mål i höst?

Bra fråga, jag har inte haft så många planer för hösten. Det kommer bli många helger med fotbollsjobb då F04 spelar Cup Kommunal, nu i helgen har vi uppstartsläger med F06 där jag ska vara instruktör och sen träningsmatcher med både F04 och F05. Samt att jag ska avsluta och göra klart min UEFA B utbildning som blev uppskjuten i våras.

Företagsmässigt hoppas jag komma tillbaka till där jag var innan Corona bokningsmässigt. Det går stadigt uppåt och har börjat återhämta sig, men jag är inte på samma bokningsfrekvens som innan. Jag känner att jag utvecklas hela tiden i min roll som tränare och just nu har jag praktikant och rollen som handledare får mig att reflektera ännu mer över min roll som tränare och företagare vilket är utvecklande.

I övrigt så försöker jag njuta av nuet. Jag är en sådan som alltid drivs framåt, men har i flera år jobbat på att vara mer i nuet och det är fortsatt mitt mål. Stannar och njuter av solnedgångar när jag cyklar hem, stannar och fotar gulnande löv för att tre dagar senare se att trädet nu nästan inte har några löv kvar. Glad över att jag fotade och njöt. Tiden går fort, så försöker stanna upp och ta in allt runt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.