En hel massa fotboll

Vad har ni fyllt helgen med? Jag har fyllt min helg med en hel del fotboll. Började med att i fredags vara och titta på fotboll, det ingår i min arbetsuppgift som Distriktförbundskapten att se spelarna i sin hemmiljö. Igår var det så dags för Örebro Läns F04 att spela sina första matcher. Vi tog med oss 30 spelare till Västerås för matchspel mot Västmanlands Läns F04. Bussen avgick 8:20 så en ganska tidig morgon för första avspark kl 11:00.

Positivt intryck

Vi hade inte så mycket förväntningar eftersom vi endast lyckats få till en träning där vi var runt 16 stycken. Den träning vi skulle haft i början på Mars ställdes in eftersom att det just den dagen kom massor av blötsnö och var omöjligt att spela. Vi hade teori, men en vill ju implementera teorin i praktik. Det märktes tydligast att vi inte hade spelat ihop ett försvarstänk hos spelarna. Men utifrån förutsättningarna så spelar vi två riktigt bra matcher och det känns lovande. Första matchen vinner vi med 0-3 och vi tappar spelet en stund, men hittar tillbaka och det är starkt gjort. I andra matchen förlorar vi med 5-4, dock inte ett resultat som speglar matchbilden. Vi har 30 avslut, över 20 på mål. Vi bör ha bättre utdelning där. Men framförallt straffas vi för slarv i uppspelen. Tror inte Västmanland ens hade 10 avslut, men dom förvaltar dessa bättre. En bra match med bra spel från båda lag. Det svänger fram och tillbaka i övertag.

Soligt men blåsigt hade vi det i Västerås

Det är inte så lätt att vara spelare från 6 olika klubbar i startelvan, men dom gör det riktigt bra. Jag vet ju hur stor skillnad det blev på spelarna efter 3 dagar på lägret i höstas så några träningar och framförallt spel i egna klubbarna så ska det här bli riktigt kul att se utvecklingen. Älskar att se människor utvecklas, så jag blev så inspirerad, för många spelare har tagit stora kliv sedan i höstas när vi hade lägret. Känns så kul att nu vara en del av en som ska hålla koll på tjejernas utveckling och framsteg. Och fy tusan vad kul det är med fotboll hörrni.

Känslan efter gårdagens matcher och 9 timmar med fullt fokus fotboll

2 reaktioner på ”En hel massa fotboll

  1. Vilket skojigt uppdrag! håller med om hur kul fotboll är. Ångrar inte en sekund att jag började igen för fyra år sedan. Lagom att spela med ett lag med en träning och en match i veckan under säsongen. Hade träningsmatch igår plus så vann vi inomhus korpen för andra året. Yeah!! Avdankade fotbollstanter i 30 årsåldern kan :)

    1. Verkligen så roligt uppdrag, så kul miljö oavsett om en är spelare eller ledare :) Å vad kul att höra! En ska inte underskatta rutin ;) och grattis till vinsterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.