Egen företagare i fem år

Kom på här om dagen att jag nu drivit Reach Your Goal i hela fem år!? Hur galet är inte det. Wow vad tiden går undan. Missade faktiskt själva årsdagen som infaller på självaste Halloween, eller ja jag firar från dagen jag skickade in mina papper om F-skatt och registrering. Ni kan läsa om anledningen här.

Eget företag i fem år

Det har hunnit hända en hel del bara sen förra året och det kanske är så. Att för varje år en drivit företag så snurrar hjulet fortare och fortare eller så kanske det bara var att jag tog ett stort kliv i våras. Fasiken jag öppnade egen träningsstudio! Som jag jobbade för det under förra året. Så många lokaler som jag trodde att det skulle bli, så många budgetar, drömmar och inköpslistor jag gjorde. Och varje gång gick det i stöpen. Men så i år när jag fick tag på denna lokal, ja då var jag ju otroligt förberedd ändå och det var nog anledningen till att jag ändå lyckades få ordning på det mesta på 1 (!) månads tid.

Sorterade kvitton här om veckan och insåg att i början på detta år så var jag ju på Studio Green. Det här året har gått så fort, men samtidigt inte. Ena stunden tänker jag att jag nyss flyttat in i studion och i andra tänker jag att jag varit här i evigheter. Men det handlar faktiskt bara om 8 månader.

Att driva eget – personlig utveckling

Just nu har jag en praktikant på studion och då har vi pratat lite om det här med att driva eget. Om ansvaret och hela den delen. Det slår mig ibland att jag har allt ansvar och att allt hänger på mig, men för varje år så känner jag mig mer och mer säker i min roll. Sen är ju det här med att driva eget företag en av dom bästa sätten att utvecklas som person. Det är otroligt mycket personlig utveckling. En måste hela tiden möta sin egna rädslor och kliva ut ur komfortzon. Jag skulle ju allra helst vilja att alla mina drömkunder bara hittade mig och att jag bara sysslade med det praktiska och planering inför det. Men riktigt så fungerar det inte. Jag måste kliva mot min rädsla att synas, utmana mig själv med att våga marknadsföra mig, prata för mig själv och prissätta mitt värde. Det är inte helt lätt alla gånger. Nätverka och skapa kontakter är också viktigt, jag tycker att det är super läskigt med mingel, prata med nya människor och skapa kontakt. Det kanske en inte tror, men jag har nog en grad av social fobi. Bara att skriva kommentarer på andras instagramkonton tycker jag är svårt, känner mig som en staker och vem vill ens höra vad jag tycker eller tänker? Jag läser böcker i personlig utveckling, företagande, går kurser i försäljning som handlat om att rannsaka sig själv, utmanar mig med att gå på event och nätverksträffar mellan varven och lägger upp annonser. Jag utmanar mig själv och det har fått mig själv att växa massor som person. Jag känner mig tryggare i mig själv i dag, det har säkert också med ålder att göra, men jag tror inte att jag hade utvecklats så här mycket utan alla utmaningar som att driva eget har ställt mig inför.

Ska jag fira?

Har jag tänkt fira mina 5 år som företagare? Nja jag firar ju nu med en mental tanke på att jag har kommit så här långt. Håller på något större firande till i vår tror jag. Då kanske det blir ett 1-års jubileum i studion. Har inte riktigt energin till att tänka ut något annat, har en del annat roligt på gång just nu och en skulle ju kunna säga att träningsresan i vår blir ett firande. Så boka in dig på den, ser så fram emot det! Vilket år träningsstudio och planerad träningsresa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.