En samling lördagstankar

Gårdagens händelser har väl inte gått någon förbi. Jag var på jobbet och en fördel med att massera är att en blir utestängd från omvärlden för någon timme ibland timmar då jag inte hinner titta på mobilen mellan kunderna. Jag är glad att jag inte såg notiserna på telefonen fören mina närmaste markerat sig som säkra via facebook, den funktionen var jag så otroligt tacksam för igår. Några av mina närmaste vänner bor i Stockholm och båda Markos bröder var i huvudstaden, plus en del släktingar till mig så är glad att jag slapp vara orolig för mina närmaste. För så är det ju, en tänker på sina närmaste först. Så hemskt för dom som inte fick känna den lättnaden igår. Vandrade hem med en olust känsla och vi hade tv:n i bakgrunden och kände inte för att göra något alls. Så svårt att ta in, så hemskt när någon är ute efter att skada och döda så många som möjligt. Oskyldiga människor.

Samla tankarna

Vad gör en dagen efter? En kan inte sitta lamslagen dag ut och dag in. Livet behöver gå vidare, så känner nog vi alla. Jag tog och startade min egen pepplista, drog på mig lurarna och gick ut i värmen och den lugnande naturen. En kvav värme har legat över Örebro idag. Jag tog en två timmar lång promenad. Vandrade runt i naturen och lyssnade till peppiga låtar för att inte låta nedstämdheten ta över och samlade mina tankar och lät även naturen lugna mig.

Mötte en äldre man som jag stannade och pratade med. Även om vi inte nämnde gårdagen kändes det som att vi pratade om det och vad vi gör för att gå vidare. Vi pratade filosofiskt om att bygga en stabil grund på gemenskap, tillit och att ge och ta. Som en fågel bygger sitt bo en liten kvist åt gången för att bygga ett tryggt och stabilt bo. Egentligen ett ganska märkligt samtal med en person som en möter på en gångstig, men så fint. Det kändes fint att prata med en främling. Att våga stanna och inte vara rädd, inte låta misstänksamhet segra, att våga fortsätta leva och fortsätta bygga bit för bit ett tryggt och stabilt samhälle. Ofta leder dessa samtal till en bra känsla efteråt.

Jag finner ett lugn i naturen, som att tankarna blir klarare.

Detta möte påminde mig om ett annat möte  så jag var tvungen att titta i arkivet och återuppleva det mötet. Glad för det, för dom orden som jag skrev där vill jag verkligen lyfta fram idag, säg något snällt till en främling. Sprid mer värme runt om er och låt oss visa varandra att tillsammans är vi starka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.