Årets längsta månad?

Är Januari årets längsta månad? Tycker att Januari aldrig tar slut. Inte mig emot, känns väldigt skönt att tiden inte springer fram men är så förvånad. Jag brukar ju för det mesta känna att tiden går alldeles för fort.

En semesterresa i Januari

Trodde också att Januari skulle gå fortare eftersom jag faktiskt spenderade 10 dagar på semester. 10 dagar med familjen på Gran Canaria, Puerto Rico. Min mamma fyllde år i November så vi firade henne och eftersom min syster och hennes kille spenderade hösten som utbytesstudenter i Australien så åkte vi när dom kom hem.

Det här var utsikten från vårt hus, inte fel med den soluppgången

Ett fascinerande resmål

Det var sköna och lata dagar. Inte ett endaste träningspass om en inte vill räkna promenaderna i backarna och trapporna för då tränade vi varje dag. Vi hängde vid poolen, gjorde små utflykter och spelade sällskapsspel om kvällarna. Puerto Rico är ett speciellt resmål, det är som en skandinavisk koloni. Jag hörde knappt någon som pratade spanska och vart du än gick ut och åt så fanns menyn alltid på alla skandinaviska språk, engelska och spanska. Det där med att inte välja en restaurang med bilder på maten i menyn (ni vet undvika turistfällan, glöm det! Det fanns inga sådana restauranger). Det fanns en del ställen med god mat, men mycket som inte var lagat med hjärtat men helt okej. Betydligt bättre standard än på Malta i alla fall. Medelåldern är 60+ så Marko och jag kände oss unga som tusan på våra promenader. Det var ett fascinerande ställe att se. Vill du ha kultur, sevärdheter och uppleva det spanska köket är det inte hit du ska åka. Vill du ha det som i Sverige fast sommar hela tiden och inkastare, är det precis rätt ställe att åka till. Vi var ju där för att umgås och ha det skönt så oss passade det.

Här är vi hela bunten, mina föräldrar, syskon och respektive.

700 trappsteg

Jag och Marko tog en morgonpromenad nästan varje dag. Ibland tog vi trapporna som vi hade precis utanför dörren. 700 trappsteg och första dagarna kändes det både i framsidor när en gick nedför och vader och rumpa när en gick uppför, men sista dagarna så började kroppen vänja sig eller om en själv vant sig vid smärtan?

Marknad i Mogan

En av dagarna åkte vi till Mogan. Mogan hade lite mer personlighet och mysighetsfaktor, inte bara hotell och lägenhetskomplex. Vi strosade runt och tittade även in hamnen och Mogans gator utöver marknaden.

Mogan låg också mellan berg, men lite mer platt än Puerto Rico.
Väldigt fin inramning av bergen och vad är väl en marknad utan bubblor?
Väldigt fina gator nere vid hamnen. Gillade husen och färgerna.

Hamnen nere i Mogan, väldigt fint.
Vi var nöjda turister i Mogan, klarade oss undan ficktjuvar som en ska se upp med om en besöker. Det står varningsskyltar i varenda hörn på husen, men lätt att missa om en inte lyfter blicken.

Sanddyner i Maspalomas

En annan av dagarna besökte vi Maspalomas. Vi gick runt lite i centrum och tog oss sedan en promenad till sanddynerna (typ en mini öken) som låg en kort promenad bort. Det blåste riktigt rejält den dagen så en fick sand både i munnen och ögonen, men häftigt att se och väldigt fotovänligt. Vi gick en bit ut och satte oss sedan nedanför en sandkulle där vi fick lite lä innan vi gick tillbaka. Bra träning för fötter och fotleder att gå i sand.

Det blåste rejält så jag hade mestadels hår i ansiktet hela tiden.
Mönstret i sanden är av vinden, så häftigt med dessa sanddyner. Jag ligger inte i sanden utan det var en kulle av sand och jag står i mitten och Marko på toppen.
Har sååå många bilder dels för att Marko fotade varje steg jag tog, men också för att det var riktigt vackert och coolt.
Jag fick hålla fast kepsen mellan varven, men kepsen hjälpte till att inte få ALLT hår i ansiktet så envisades ändå med att ha den på.

Även lata dagar vid poolen

Vi gjorde inte utflykter varje dag, ungefär varannan dag. Varannan dag hängde vi i huset och vid poolen. Vi hade riktigt fin utsikt, sol hela dagen på terrassen.

Jag passade på att läsa denna bok. Riktigt intressant och givande.
Många timmar blev det vid poolen, så skönt med egen pool. Så skönt att bo i villa på semestern för övrigt.

Familjefejden i Minigolf

När vi firade pappa på Malta och gjorde en liknande resa så körde vi Go cart en av dagarna. Denna gång blev det minigolf istället. Det var lite trixiga banor och vi delade upp oss i två grupper eftersom vi var så många. Jag kom sist i min grupp, men i mitten i totalen ;) Viktigt när familjen Lauri tävlar.

Marko i solnedgången fokuserad och sätter bana 12 på 2 slag.
Min bror vann i våran grupp, men kom 2:a i totalen, det var bara en som var bättre i andra gruppen än oss och det var min andra bror.

Släktträff på Gran Canaria

Under vår semester så hann vi först träffa vi min moster och hennes sambo som också var i Puerto Rico. Sista dagen så åkte vi till Playa del Ingles dit min morbror med familj (barn, respektive och barnbarn) var. Så det blev nästan som en släktträff på Gran Canaria, dom var 14 stycken och vi 9 så det blev riktigt långbord vid middagen.

Vi tog upp halva restaurangen när vi var så många.

Laddat batterierna

Det var första gången som jag varit på solsemester under vintern, inte dumt alls då vi åkte från grått och trist väder här i Sverige och kom hem till ett härligt vinterland som dessutom är ljusare lite längre om dagarna nu än innan vi åkte. Men jag längtade faktiskt hem på slutet. Att först vara ledig flera dagar vid jul, sen nyår och sen i Januari nästan två veckor gjorde att jag saknade min studio. Japp, så mycket tycker jag om mitt jobb. Jag ville hem och jobba, det började liksom klia i fingrarna. Först tänkte jag så får en inte säga (ni vet normer och så) men sen tänkte jag fuck normer. Jo jag älskar min vardag så mycket att jag faktiskt saknar den när jag är borta för länge. Jag gillar semester också bara inte för mycket på en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.