Vemodigt avslut

Ibland måste man välja, göra val som kanske inte helt och hållet är roliga, men allt har sin tid och sin plats och stängs en dörr öppnas en annan eller flera som jag brukar tänka ;) Det här beslutet har växt fram under ett tag och det känns som det rätta även om det tar emot lite.
Jag har nämligen valt att lägga fotbollsskorna på hyllan både i spelar och tränarroll just nu. Så min sista match är spelad och spelarmässigt känner jag väl att jag gjort mitt, jag har inte alls varit bra denna säsong. Men varför inte heller tränare? Det handlar om prioriteringar och tid, jag har svårt att få min tid att räcka till, jag har kännt mig väldigt stressad senaste året med att få tid till mitt företag och fotbollen och varit väldigt splittrad. Jag känner att jag inte kan vara en så närvarande tränare som jag vill vara så därför tar jag en paus och fokuserar på mitt företag ett tag. Tre säsonger har jag gjort som fystränare och assisterande hittills, ett år i utvecklingstruppen och två i a-truppen, otroligt lärorika, roliga och utmanande, men nu blir det fokus på andra tränarroller ett tag. Jag älskar fotboll och det mesta runt om, det har varit en del av mitt liv sen jag var 5-6 år (litet avbrott när jag var 10-12) så det kommer vara tomt utan. Fotbollen har så länge varit en stor del av min livsstil.
sturehov-2016
 Lite glada stunder från årets säsong
För det är en livsstil att syssla med idrott och nu kommer jag få otroligt mycket tid till övers, det tar mycket tid att spela fotboll och ännu mer att vara tränare. Så det ska bli spännande att leva ett liv utan fotbollen och det kommer också ge mig möjligheten att göra lite annat som jag inte tidigare kunnat göra. Det är väl lite den begränsningen att vara så uppbunden stora delar av året och i princip varje helg som varit det svåra att kombinera med det jag vill göra med mitt eget företag. Så en dörr stängs och andra öppnas, så är det med livet och jag är otroligt glad för mina fem år i Sturehov, varav tre är som tränare, men var sak har sin tid och nu får ny energi kliva in och ta över vilket jag också tror är bra, bra för spelarna att få nya energi, tankar och idéer. Efter sista matchen i lördags kände jag dock otroligt stor tomhet. Igår gjorde jag min sista träning eftersom jag åker bort på torsdag och det kändes bättre. Kändes bra att matchen inte var sista momentet, speciellt eftersom vi förlorade matchen, istället fick avslutet vara en lättsam, skrattig träning med lagkamraterna. Sen ska vi ju ha en festligare avslutning också, men igår slängde jag mina trasiga fotbollsskor i soptunnan. Det var en konstig känsla, så om jag får för mig att spela, så måste jag köpa nya skor ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.