Trötta tankar kring mijöbyten

Är lite trött idag, eller väldigt trött. Jag jobbade en hel del timmar igår först med träningsplanering och PT-upplägg och varvat med att massera hade lite luckor så satt på Studio Green med datorn mellan massagekunderna. Kl 16 hade jag masserat min sista kund, så då blev det att snabbt städa rummet, bänken och vika lite handdukar som jag hade i torktummlarn. Slänga i mig lite mat i magen och sen cyklade jag till nästa jobb där jag började kl 17 och landade sedan hemma i soffan vid midnatt. Ibland någon gång då och då jobbar jag med att servera, det har jag nämnt tidigare, men länge sen jag nämnde det senast (kanske inte så konstigt heller då jag inte jobbat extra speciellt ofta).
Det är skönt att bara byta miljö ibland, göra något helt annat och inte behöva tänka så mycket. Min hjärna går oftast i ett kring hur jag kan utveckla mitt företag, vad jag vill göra härnäst och så vidare, även när jag är ledig så att vara och servera känns befriande för huvudet. Att servera är ju ett väldigt enkelt jobb, bära tallrikar, vara trevlig, lyhörd och sen plocka massa disk och städa. Inte så avancerat med andra ord, sen är det dress code (svarta byxor och skor samt vit skjorta) och för omväxlingens skull så säger någon till mig vad jag ska göra ;) Sen är det ibland skönt att ”bara få in” pengar på kontot utan att behöva fundera på moms, skatter osv haha
blommor-en-host
Även om det blir ganska långa dagar så kommer jag i princip alltid därifrån med en massa energi och inspiration. Det är bra att bara byta lite miljö ibland, det ger en nya sätt att se på saker, är så lätt att man fastnar i ett tänk och i sin lilla bubbla kan jag tycka, så jag gillar att bara göra något helt annat. Under min studietid jobbade jag extra på ett bemanningsföretag och fick testa några olika jobb, så som möbelindustri, receptionsjobb, kundmottagare på återvinningsstation och som lokalvårdare (kind off) tömde bara soptunnor fyllda med plast, kartongvagnar, kabelskrot osv helt enkelt skötte återvinningen på en stor industri.. Att få testa på olika jobb, träffa massa olika människor och vara i olika miljöer är något som jag verkligen kan uppskatta. Även om jag blev helt säker på att det var jobb jag aldrig skulle vilja ha som ordinarie jobb så har jag fått med mig kunskap och lärdomar och utbyten från alla jobben som jag idag har användning av i mitt eget företag. Jag hade en riktigt bra poäng med det här inlägget när jag började skriva, men tappade bort vad det var jag ville knyta ihop det hela med, haha så trött i huvudet nu. Ska kasta in handduken för dagen och helt enkelt bara summera med att ibland kan det vara bra att bara göra något som är helt annorlunda från det vi gör varje dag, det måste kanske inte nödvändigtvis vara ett extra jobb, men bara byta sin miljö ibland och testa annat för att få en bredare förståelse för sin omvärld och människor runt en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.