Träning där du är, Del 5

Tid för en ny övning och denna vecka blir det en övning för rumpan. Träning där du är, är en serie där jag på onsdagar delar med mig av en enkel övning som du kan utföra där du är, du behöver ingen utrustning och endast en liten yta där du kan utföra övningen. Om du vill se tidigare övningar så hittar du dessa här:
Denna vecka som sagt blir det en rumpövning, en härlig sådan! Övningen utförs på knä med förflyttning av benet ut och in från kroppen.
spanning-genom-kroppen
Utgångspositionen är att stå på ”alla fyra” och sedan sträcka ut och lyfta ett ben. Se till att spänna till hela benet ända upp till skinkan. Håll denna spänning sedan genom hela övningen.  
spann-benet

Sänk ner tån i backen/golvet snett inåt,fortfarande med spänning i hela benet. 
lyft-benet

Lyft upp benet och bibehåll spänningen för att sedan förflytta benet..
rumpovning
Snett utåt från kroppen, ”doppa” tårna i backen och förflytta sedan benet snett inåt igen med en spänning genom benet. Upprepa 15 gånger per ben i tre omgångar. Lovar att det kommer kännas i rumpan mot slutet. Fokusera på att göra övningen med kontroll och att inte tappa spänningen genom rörelsen så får du ut det där lilla extra! 
Har ni testat någon av övningarna jag tipsat om, vad tycker ni om detta inslag? Finns det någon övning som ni skulle vilja att jag visar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.