2016 året som bjöd på utmaningar

Jag gick in i 2016 med en enorm energi och pepp. Precis dragit igång att leva på företaget, livet rullade och allt kändes för bra för att vara sant. Jag går ut ur 2016 och in i 2017 med i princip samma känsla. Pepp och framgångsvisioner. Dock har det inte varit den här känslan hela året, tyvärr.

2016 utmaningarnas år

Det här med att driva eget, på många sätt precis som att börja på ett nytt jobb. En massa nytt att sätta sig in i, bara det att en får ta reda på allt själv. Just den biten har jag tyckt om, den har varit utmanande, motiverande, inspirerande och framförallt lärorik. Jag tycker att det gått bra, visst det hade kunnat gå bättre och jag hade kanske lite för höga förväntningar. Det blev tufft att inte nå alla mål lika lätt som i början. Det kommer toppar och dalar i kundflöde och det var inte lätt när det inte kom in lika mycket jobb som jag räknat med. Aldrig så att jag inte klarat av en månad, men inte så lätt som en alltid tror och mitt stora problem var nog mina höga mål. Dock gav jag aldrig upp hoppet, även om jag ett tag där drog mig i håret och kände stress som nästan kvävde mig. Det är väl lite det som är tjusningen med att driva eget, att en måste testa och utvärdera och allt blir inte succé direkt. Inte alltid lätt att se klart när man är inne i det, men då är det bra att ha ett bollplank eller två eller tre.

När jag tog den här bilden så var jag i en period där jag verkligen analyserade allt, det är jag tacksam över idag. Även om jag kände mig aningens förvirrad och otålig så lyckades jag få klarhet och sådant är viktigt. Vet att jag bara ville spola fram tiden så att jag skulle få se resultatet av allt jag planerade.

Framgångar och misslyckande

Det här året som passerat har gett mig massor av lärdomar, inte så roliga när man är mitt i dom, men som kommer vara till hjälp i framtiden. Erfarenheter som kommer bygga mig. Insikten att jag inte hade möjligheten att leverera som den fotbollstränare/fystränare jag ville vara, det var tufft. På slutet var motivationen i botten, men som tränare var jag ”tvungen” att försöka hålla lågan uppe. Kände mig splittrad, kände att jag inte räckte till. Bestämde mig. Måste välja bort något och det var där motivationen var som lägst vid tillfället, så tackade för mig. Den delen såg jag som mitt största misslyckande i år. Att jag inte levde upp till mina egna förväntningar. Att jag inte kunde leverera. Dock så här med lite distans till det, så tar jag med det som en lärdom. Nu vet jag vad jag INTE ska göra.

Även om fotbollen tog på det mentala, så hade vi några roliga ögonblick under året. Fotboll är och kommer alltid vara glädje för mig.

Framgångar 2016 är mitt företagande. För även om jag satte höga mål så var jag långt över mina mål Juli och Augusti och har även nått mina mål för resten av hösten/vintern. Jag har fått hålla i föreläsningar, inspirera, vara med på livsstilsförändringar, motiverat och hjälpa. Jag är glad att jag tagit kontroll över det hela. Prioriterat det viktigaste. Nedprioriterat bloggen ett tag, men det är för att hålla en balans. Jag känner att jag har en klar bild över vart jag vill, vad som krävs och just det att jag tagit kontroll har skapat så mycket mer balans. Nu är det bara att bygga upp det hela utifrån den bilden så att det blir hållbart.

Ett av mina viktigaste bollplank är killen där. Så vacker från insidan och ut.

Ett år som susat förbi

Det känns som att det här året gått så otroligt fort. Det har haft sina toppar och dalar. En stor glädje är att jag klarat mig bättre från skador i år. Haft stressrelaterad smärta, men varit så mycket bättre på att lyssna på kroppen vid dom tillfällena och tränat smart. Det är något som jag lärt mig. Tror att jag varit dålig på att bromsa tidigare. Har ju fyllt 25 och blivit gammal och klok. Jag känner mig starkare och uthålligare. Börjar bygga upp en riktigt bra grund att stå på. Tränar mycket mer långsiktigt nu och det känns fantastiskt. 2016 är året då jag hittade tillbaka till min egen träningsglädje. Året där jag fick balans mellan att jobba med träning och själv ha motivation och glädje i min egen träning. Det är en trixig kombo, men jag tror jag är något riktigt bra på spåret. Det ger mig ännu mer glädje och energi i jobbet och det tror jag märks.

Träningen har innehållit mer hopp än någonsin och mindre vikter och redskap än på länge.

En insikt som jag inte väntat mig

2016 är året där jag märkt att jag är en jäkla bra massör. Haha får man säga så? Okej alla älskar säkert inte mina massager. Men väldigt många, jag tror inte folk skulle åka flera mil för att få massage av mig om jag inte var riktigt bra på det jag gör. Jag har haft ett stadigt ökat kundflöde och det är så många som kommer på rekommendation från andra (oho prestationsångesten när man hör det). Jag tycker om att massera, det är något rogivande, energigivande och fascinerande i hur kroppen är uppbyggd och anpassar sig efter skador, stress, smärta och jobb. Jag är förvånad själv över att jag tycker det är så kul som jag gör, hade liksom inte väntat mig riktigt den passionen. Kanske är det för att jag gillar det som jag gör som gör mig bra. Jag är ju väldigt intresserad av kroppen och dess funktioner så det är ju en stor fördel. Det är slitsamt dock, jag är inte alltid så ergonomisk i min jobbställning, men ibland slukas jag bara upp i en muskelknuta och glömmer allt med fäktarställning och bra grundposition.

Min lilla oas, mitt rum där jag slappnar av och får andra att må bättre.

Att inse att man blir äldre

Min familj kom och firade mig på min födelsedag, även om jag mest hade velat ligga under täcket hela dagen.

Jag upplevde min första åldersångest. Alltid skrattat åt andra som varit nojiga över sin ålder. Min tanke vid starten av 2016 var att fira min 25:års dag med en riktigt stor brakfest. Men ju närmare min födelsedag vi kom, ju mer kände jag bara ångest, panik över att jag inte gjort något vettigt med mitt liv och ville verkligen inte fira min födelsedag. Ville bara ignorera dagen. Jag kan fortfarande slås av en panikkänsla när någon frågar hur gammal jag är och jag svarar 25. Hallå när blev jag vuxen? Vad har jag lyckats med i mitt liv? Jag trivs med att inte vara 20 längre, för om jag ska vara ärlig har min personlighet aldrig passat in i 16-24 års livet. Jag är inte som normen så det är skönt att min mentala del börjar närma sig siffrorna, alltid känt större tillhörighet till 30+ än tvärtom, men hade liksom planerat att jag skulle ha hunnit med något vettigt innan jag fyllt 25 eller främst innan 30 och det är ju det att det där 30 närmare sig lite väl fort just nu. Får helt enkelt se till att kommande år blir en succé.

Hur har ert 2016 varit? Vad tar ni med er från året?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.