Smarrigt långkok

På senare tid har det blivit en hel del långkok här hemma. Vi fick en gjutjärnsgryta i våras och sen dess har vi testat lite allt möjligt. Så smidigt och enkelt med långkok och så gott! Bara ställa in i ugnen på förmiddagen/morgonen och sen låta stå där och dra sig, med lite kryddor och vatten. 
 
Senast serverades långkoket med sallad och pitabröd. Hade önskat att jag hunnit baka eget bröd, men ibland får det bli färdigköpt. 
 
Recept på köttet ingen aning om hur många portioner, men mycket mat:
1,6 kg fläskkarré
3 hackade vitlöksklyftor
3 st köttbuljongstärningar och 5 dl vatten (hade tre dl extra, 8 totalt eftersom jag var iväg och jobbade så ville inte riskera torrkokning, men räcker med 5)
Salt och peppar
In i ugnen ca 6 timmar på 125 grader
 
Så enkelt kan man göra det och det smakade riktigt gott, var mört och med bröd och sallad var det en riktig smak upplevelse. Går ju självklart att servera med en smarrig sås också, men tycker om när köttets smak framhävs. 
 

2 reaktioner på ”Smarrigt långkok

    1. Jag ser ingen anledning att utesluta vetemjöl i min kost. Allt handlar om balans och jag försöker välja så rena råvaror som möjligt i min kosthållning, men alla får göra som de vill. Dock bakar jag hellre mitt egna pitabröd för att undvika tillsatser och E-ämnen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.