Olika uppfattningar

Jag har reflekterat en del över just det här med hur vi uppfattar andra människor runt om oss och oss själva. Många runt om mig uppfattar mig som ordningssam och alltid glad med en positiv inställning det är vad jag får höra oftast. Jag försöker att vara positiv i det mesta, men vissa dagar känns det inte som något positivt med kyla, blåst och mörker eller ibland när träningen går dåligt tycker jag inte alls att det känns roligt och kan tänka att jag kommer aldrig bli bättre eller liknande tankar, men jag delar inte alltid med mig av mitt negativa tänk. Jag har nämligen märkt att om jag delar mina positiva tankar så möts jag av en mer positiv energi och då blir det lättare att hålla sig i den ”positiva zonen” vilket jag också mår bättre av.
Det här med ordningssam känner jag verkligen inte igen mig i, totalt kaos många gånger, men andra upplever mig som ordningssam och förberedd, där tror jag att det beror på att jag upplever andra runt mig som mer ordningssamma än mig. Jag reflekterar inte så ofta över människor som inte är ordningssamma i samma utsträckning som jag reflekterar över ordningssamma personer. Kanske är det min strävan efter att leta förebilder för att själv utvecklas som människa och därmed hellre reflekterar över sådana som har mer ordning och struktur än mig vilket är något jag själv eftersträvar och därmed fokuserar på och reflekterar över. Det är lite roligt med det där med hur vi upplever och uppfattar andra, det vi tror kanske inte är hela sanningen, jag tror vi skapar en bild av andra utifrån vår bild av oss själva och har det som en utgång, men vad som är ordning för dig kanske är något helt annat för mig. Det är så faschinerande hur vi ser på saker olika, ibland skulle jag vilja låna någon annans hjärna för att se hur andra tänker och hur många ”jag” tankar som cirkulerar per dag hos andra, det är tankar jag kan bli galen på hos mig själv, jag jag jag ;)
Flum inlägg det här blev, men har funderat på det här i flera veckor nu och blev nyfiken på hur ni tänker och tror om det här med uppfattningar av andra?

2 reaktioner på ”Olika uppfattningar

  1. Hej Erika!
    Jag gjorde ett personlighetstest som heter MBTI tillsammans med mina kollegor för inte så länge sen. Det tar upp precis dom egenskaper som du pratar om och många till. Där fick man verkligen se och lära sig om hur olika vi är kring mycket. Å precis som du skriver så ser vi inte allt hos alla. Ibland irriterar vi oss eller imponeras vi av sånt som är för lika oss å ibland på sånt som är för olika. Jättespännande tycker jag!
    Kram på dig!

    1. Tror jag gjorde ett sånt test under psykologikursen för två år sen om jag minns rätt, otroligt intressant och fascinerande :) Ja jag tycker verkligen att sånt där är så spännande och kan sitta i timmar och fundera och grubbla på haha :) Kram på dig! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.