I tisdags så fick jag för mig att baka, jag kan varna er med att detta är ingen nyttig kaka utan innehåller massor av socker, men det går ju att byta ut till stevia om man vill. Jag gjorde som jag brukar jag skapade ett eget recept med
inspiration i ett annat, jag har svårt för att hålla mig till recept numera utan hittar på mina egna och jag kan lova att det blev riktigt smarrigt fast jag svävade iväg lite och provade saker som jag inte hade någon aning om det skulle fungera med haha. Det är både kokos och choklad vilket är två av mina favoritsmaker så svårt att misslyckas med dessa två smaker i grunden.
Du behöver:
Till kaka:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker eller stevia strö
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kako
3 dl mandelmjöl
Till glasyren:
200 g kokosflingor
1 dl honung
2 dl strösocker eller stevia strö
75 g smör
1,5 dl lätt kvarg
Så här gör du:
Starta ugnen på 200°C. Smält därefter smöret samtidigt som du klär en ugnsform med bakplåtspapper (ca 25×35 cm). Därefter vispar du ägg och socker pösigt. Blanda i vaniljsocker, salt och kako mandelmjöl och det smälta smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll ut smeten i långpannan med bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen i 200°C i 15-20 minuter. Under tiden gör du glasyern.
Så här gör du glasyren:
Häll i alla ingredienserna, kokosflingor, honung, socker, kvarg och smör i en kastrull. Ha plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Viktigt att röra om hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare cirka 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt svalna innan du skär upp den i fyrkanter och njuter av en god kaka! Jag tycker att den var godast när den fått stå ett dygn och gotta till sig i kylen!
Jag kan rekommendera att ha en ugnsform jag har ingen så jag gjorde i en springform och i min brödform, men det blev lite för tjockt, så jag fick grädda min kaka väldigt länge på lite lägre värme 150°C och 60 minuter (den ville brännas annars på toppen), men det blev gott ändå, man tager vad man haver helt enkelt ;)
Relaterade
Visst är den sjukt god ^^
va gott
tror jag måste prova det där… åååh så gott!
Ja gör det! Så sjukt gott älskar det sega chokladiga med det krispiga kokoslagret :)
åh så mumsig den verkar :)