Ta hjälp för att nå ditt mål

Om ditt mål är att gå ner i vikt har du 50% större chans att lyckas nå ditt mål om du tar proffesionell hjälp det visar en undersökning av Midsona Sverige. 42% av dem som tagit professionell hjälp senaste året har nått sina mål jämfört med 22 % som lyckades utan någon hjälp. Dock var det väldigt få som hade fått professionell hjälp av de tillfrågade endast 8% och 17 % hade svarat delvis professionell hjälp och eftersom inte sifforna för hur många som försökt utan professionell hjälp redovisas så blir statistiken lite opålitlig, den tappar lite trovärdighet när inte allt redovisas helt enkelt.
 
Dock så tror jag att för att ställa om sin livsstil som det innebär att gå ner i vikt krävs att man tar hjälp. Sen i vilken form hjälpen är, om det så är via bloggar, webbsidor, personlig träning, viktväktarna, vänner m,m inte är det viktigaste. Det som jag tror är viktigt är att det är något där motivation, kunskap och hjälpmedel för att lyckas hitta en ny fungerande livsstil erbjuds. Vi är alla olika och motiveras av olika saker, har olika livspussel att få ihop och tycker om olika träningsformer och mat, därför tror jag inte att en endaste metod är den rätta för att lyckas. 
 
Eftersom jag tror på variation driver jag denna blogg, jobbar med online coaching, jobbar som PT och sen så fysträningen då. Jag tycker det är otroligt roligt att läsa kommentarer här på bloggen eller höra av människor som jag möter som motiveras av min blogg till en hälsosammare livsstil, att få hjälpa onlinekunder med coaching och träningsscheman för att nå sina träningsmål och följa deras resor, få vara med under mina PT-kunders resa mot sina vikt- och träningsmål likväl som jag älskar att få vara med att hjälpa fotbollslaget jag tränar till att utveckla sin fysik för att bli ännu bättre fotbollsspelare. Alla mina ”plattformer” är olika sätt för mig att hjälpa andra att nå sina träningsmål och jag tror på variation för att kunna möta olika individer på olika nivåer. Vad tror ni är ett fungerande koncept? Eller har ni egna berättelser om vad som har fungerat för er? Dela gärna med er! :)
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.