Överkroppspass

Efter önskemål så lägger jag upp mina träningspass med övningar. Eftersom jag tränar fotboll får jag ju 3-4 träningspass i veckan via fotbollen och sen kör jag 3-4 pass i veckan på gymmet. Jag har delat in kroppen i tre delar och det är armpasset som kanske egentligen mer är ett överkroppspass egentligen, mage/rygg och sen ben och rumpa. Jag börjar med att lägga upp mitt överkroppspass. På alla övningar kör jag 10rep gånger 3set. 
 
Först värmer jag upp minst 10 minuter genom t.ex löpning eller cross trainer, se till att få upp pulsen så att kroppen är varm! 
 
Jag börjar alltid med chins och dips eftersom det är de två tyngsta övningarna och även de två bästa enligt mig. De tränar flera muskelgrupper och ger fina muskler! 
Chins, jag brukar köra med ett smalare grepp, jag kör i sådana här viktreducerande maskiner, där man har möjligheten att ”ta bort” en del av sin egen kroppsvikt.
 
Dips en riktigt bra övning som jag kör direkt efter också den i maskin. 
Där efter kör jag sittande rodd i maskin
Sen blir det hantelpress med fria vikter
Hantelflyes med fria viktert
 
Här brukar jag göra axelrullningar med hantlar, hittade ingen bild, men man håller en hantel i vardera hand och håller armarna längs med kroppen samtidigt som man rullar axlarna bakåt. Lungt och försiktigt, ser vissa på gymmet som bara rycker på axlarna, försök rulla axlarna bakåt och släpp ner. 
 
Hantelrodd med en vikt åt gången 
Triceps övning med hantel
Bicepscurl med stång
Och så avslutar jag alltid med hantellyft åt sidan, det brukar darra ganska rejält, men det är en härlig känsla :) 
Så ser mitt överkroppspass ut, hoppas att det ger lite motivation på träningen :) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.