Kylslagen juldagspromenad

Idag var det mesta stängt eftersom det är idag amerikanarna firar jul. Därför planerade vi in att besöka en del sevärdheter som alltid går att besöka eftersom det inte är några som kosta pengar eller drivs av någon organisation och förutspådde att det skulle vara lite mindre folk i rörelse också eftersom att det mesta var stängt så att vi skulle kunna se lite mer utan att behöva trängas med tusentals andra. Det var mycket lugnare idag, lite trafik och i princip bara vi och en massa asiater (eftersom de inte heller firar jul idag, hur mycket som helst faktiskt på vissa ställen).
 
Vi har hunnit med en hel del idag, vi har hunnit titta på frihetsgudinnan, gå på Brooklyn Bridge, vandra längs Wall Street, tagit en promenad i Central Park och gått High Line Park samt letat efter värmande ställen mellan varje del för att inte förvandlas till istappar. Jag tyckte att jag överdrev min klädsel idag för ca -5, men trots tre lager tröjor en dunjacka, dubbla strumpor, mössa och dubbla vantar så är jag fortfarande frusen in i själen. Vi hade tänkt åka skridskor i Central Park, men när vi kom dit var det ingen som ville stå i kö och frysa ännu mer. I början på dagen skrattade vi åt några som hade dragit på sig ”rånarluvor” och ansåg att de överdrev kylan, men efter några timmar ute så skrattade vi åt oss själva som skrattat åt andra, för det var verkligen galet kallt! Det blåser en del också så det gör det inte bättre. Vi var iväg från lägenheten i nästan 10 timmar, så det kan också vara en bidragande faktor till att vi blev så kalla, men vi har gått hela tiden så vi alla tycker att vi borde ha fått upp värmen av att hela tiden vara i rörelse, men det hjälpte inte alls.
Wall Street district och New York Stock Exchange
Brooklyn Bridge var soligt så det bjöd på kisväder
Central Park
 Central Park
Konst som gick att se från High Line
High Line Park
 
Jag kan verkligen rekommendera att besöka High Line Park om ni besöker New York, häftigt med kontrasten med det nya och att samtidigt kunna se en gammal del av New York och graffitikonsten som finns längs vägen på byggnader runt om, kan tänka mig att det är riktigt fint på sommaren när allt blommar och man inte är så frusen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.