Julafton vid Rockefeller center

Julafton idag, inte för att det känns så, men en rolig och trevlig dag har vi haft. På morgonen så skypade vi med våra familjer som tittade på Kalle Anka respektive åt julmiddag, kändes väldigt konstigt eftersom vi hade strålande sol utanför och här var morgon och hemma i Sverige var alla uppklädda och det var redan mörkt ute. Efter presentöppning samt lite knäck och skumtomte ätande gick vi till IHOP för att äta pannkaksbrunch så här julafton till ära.
Därefter tog vi subwayen till Grand Central och gick därifrån upp till Rockefeller center med några stopp i olika affärer. Vid rockefeller så såg vi julgranen och sen åkte vi upp till Top of the rock, (toppen på Rockefeller center) för att bevittna utsikten över Manhattan. Vilken vy! Vi gick upp så att vi såg både under dagsljus, solnedgång och när mörkret lagt sig och ljusen från julbelysning och höghusen trädde fram. Jag kan verkligen rekommendera att besöka Rockefeller! Vi bokade biljetter via internet, det gjorde att vi kanske köade 30-40 minuter för att åka upp och även jag som har riktig höjdskräck klarade av att vara så högt upp, det känns så overkligt högt så förutom några få gånger då jag fick lite svindel när man verkligen tittade så rakt ner det bara gick så var det mest bara otroligt häftigt att få se Manhattan med den utsikten!
Idag var det kallt, det gick under 0 när solen gick ner och det blåste riktigt hårt och kallt, så frusna tog vi oss ner från Top of the rock och tittade lite på julgranen när solen gått ner och fick även se en häftig liten julvideo på en husvägg. Det var hur mycket folk som helst i farten och riktigt trångt kring Rockefeller center, inte som i Ensam hemma, Vilsen i New York, där han står själv och bevittnar julgranen. Efter det åt vi ”julmiddag” och sen gick vi runt i lite butiker, men det mesta stängde tidigare idag och gatorna tömdes lite på folk efter klockan åtta, så vi passade även på att gå förbi Times Square och kunna ta bilder utan att trängas sönder. Det var vår julafton, en annorlunda, men minnesvärd dag. Verkligen imponerad av utsikten från Top of the Rock!
En snutt från julvideon som utspelade sig på husväggen finns att se på min instagram @erikalauri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.