Vinterdagar i Luleå

Tog fyra dagar ledigt, bokade in detta innan det blev klart med ny lokal, men kände att det passade ganska bra ändå att åka iväg precis innan allt. Hinna ladda batterierna lite och sådär. Så i torsdags morse åkte jag från Örebro och var i Luleå vid lunchtid. Bor hos syrran men har hängt med både syrran och brorsan under dessa dagar. Skönt.

I torsdags tog vi en promenad och det var mulet hela dagen, men så precis vid solnedgången så syntes solen och himlen färgades rosa/röd. Så fint. Helt galet mycket snö här också. Plogvallarna är så höga!

Himlen blev rosa/röd och det blev otroligt fint precis innan solen gick ner.
Titta plogvallarna! Så höga runt cykel/gångvägen. Men häftig känsla att nästan gå i tunnlar för att ta sig fram.

 

En skidtur i Ormberget

Vi hyrde skidor till mig på fredagen då både Sanna och hennes pojkvän har egna skidor och så gav vi oss av till Ormberget och dess skidspår. Det var bara några grader kallt och kändes som en perfekt dag för skidåkning. Jag hade dock oturen att ha riktigt dåliga skidor. Det var nästan ett skämt. Jag stakade för fulla muggar i nedförsbackarna och ändå gled dom andra som inte ens stakade ifrån mig. Haha.. det var så otroligt tungt då jag hade i princip noll glid. Det var sådan kontrast mot förra året när jag åkte i Åre och det kändes riktigt lätt och härligt. En fördel var att jag hade riktigt bra fäste så behövde inte saxa i en en enda uppförsbacke.

Försökte hålla humöret uppe trotts att alla åkte om mig och dom övriga åkte ifrån mig och fick stanna ett antal gånger och vänta in mig.
Vattenpaus i spåret. Så fint med snön på träden.
Ormberget bjöd på fina spår och både klassiska och fristil samt flertalet olika långa turer.
Syster och jag i skidspåren och ser ni strimmorna av ljus, bara en lite stund där på förmiddagen precis den stunden vi var i spåret så kikade solen fram mellan molnen.
Efter skidturen stannade vi till vid en grillplats och fixade lunch.
Korvgrillning pågår, så härligt att inta sin mat utomhus.
Härligt att fylla på med energi efter en tur i spåren.
Sååå fint med all snö på träden.

Jag bör verkligen köpa mig ett par längdskidor, så härlig motionsform. På fredagskvällen åkte vi hem till min bror och hans tjej som bor i Boden, blev bjudna på middag och spelade sällskapsspel fram till midnatt. På lördagen var vi ner till Södra hamnen en stund och träffade en kusin lite snabbt och tittade in aktiviteterna där innan vi mötte upp brorsan för brunch på Savoy. Om ni är till Luleå så kan jag tipsa om brunchen på Savoy. Vi hängde lite i syrrans lägenhet innan vi åkte och bowlade och spela lite arkadspel innan vi avslutade dagen med pizza.

Härliga dagar här i norr och fyra dagar går alldeles för fort. Idag ska vi förbi en annan kusin då ett kusinbarn fyller 6 år idag. Så kalas innan jag flyger hem igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.