Våga variera träningen

Ibland tror jag att bilden vi har av träningen begränsar oss väldigt mycket. Nu när solen gör intåg och sommaren är här så är det många som kommer ur sina träningsrutiner. Det tror jag till stor del beror på att en begränsar sitt tänk kring vad träning är. Ett träningspass i trädgården med hemmautrustning eller enbart kroppen är lika mycket träning som att gå till gymmet och köra ett gruppträningspass eller lyfta vikter. Dessutom finns ju idag en massa härliga utegym att besöka, varför inte ta en promenad eller joggingtur till ett utegym och köra ett pass? Eller ta med en kompis, en kortlek och kör ett härligt träningspass i en park? Låt dig inte begränsas av att träning måste ske på gym eller vara en viss tid. Det är lika mycket träning även om det utförs utomhus och utan vikter. Det är träning oavsett om det är 7 minuter eller 90 minuter. Glöm inte det i sommarvärmen.

När vi var i Kroatien förra sommaren tränade vi i utegymmet längs strandpromenaden. Ett hopprep och några gummiband hade jag packat ner i väskan, men i övrigt kroppsvikt och utegym. Det var träning det med, så plocka bort den där boxen runt vad träning är och kör på.

Undrar du var det finns utegym i Örebro? Här hittar du en lista med utegym i Örebro som jag skrev ihop förra året, det har säkert dykt upp fler så många nya som det hela tiden byggs, men många finns med i listan i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.