Utbildad UEFA B Tränare

Under förra helgen som var (23-25 oktober) så slutförde jag min UEFA B utbildning. Två träffar blev inställda i våras, vi körde en dag med teori online men hade 4 dagar utbildning kvar. Så fredag till söndag tryckte vi ihop 4 utbildningsdagar på 3. Det var tre långa dagar med mycket intryck. Men nu är utbildningen slutförd och det känns ju kul att vi kunde avsluta utbildningen.

Planerna ramades in av vacker kuliss av träd med färgade höstlöv

Vad tar jag med mig från utbildningen?

Jag har såklart lärt mig en hel del under utbildningen men det är svårt att sätta ord på vad. Fysiologidelen med hur en ska tänka med belastning, intensitet och så vidare har jag god koll på eftersom jag har nästan 4 års utbildning inom det specifika området och detta är en utbildning som inte kräver några sådana förkunskaper så blir nivån där ganska basic för mig, men alltid bra att repetera för det kan en aldrig göra för många gånger då fotboll också är en komplex idrott.

Arbetsmodellen

Vi jobbade mycket utifrån arbetssätt och arbetsmodellen vilket jag fått träna mig i massor som distriktförbundskapten (DFK) senaste åren så inte helt nytt där heller, men väldigt bra att gnugga in, då jag tycker det är ett suveränt redskap för en god lärmiljö och som pedagogiskt verktyg i rollen som tränare.

Feedback på hur jag instruerar

Jag har fått konstruktiv kritik till hur jag kan coacha, inte extremt mycket, det var något vi i min grupp önskade mer utav, vi gjorde en hel del i början på utbildningen, men inte lika mycket mot slutet. Men det är ju något som är otroligt bra för att fortsätta utvecklas och något en inte är bortskämd med i vardagen, att få feedback på hur en instruerar och coachar. Så den feedbacken har jag tagit med mig från varje tillfälle.

Analysera matcher

Jag har utvecklat och fått lite redskap i hur jag kan analysera matcher. Något jag också känt mig ganska osäker i, men övning ger färdighet och det är roligt att få lite redskap som en kan använda sig av. Så det tar jag verkligen med mig.

Annat som jag tar med mig

Jag känner att jag har kompetensen för min roll som DFK och jag vet vad som krävs av spelarna i olika nivåer och åldrar. Jag kanske hade det innan annars hade jag väl förhoppningsvis inte fått uppdraget, men jag känner mig bättre rustad för det och har fått nya tankar och idéer för hur jag kan utbilda spelarna i sporten fotboll.

Och sen tar jag med mig lusten i att träna ett seniorlag en dag. Eller vilken ålder som helst som spelar 11 manna. Den lusten väcktes enormt under utbildningen. Just nu med två distriktslag och ett företag så känner jag att jag har ganska bra med grejer på min tallrik, men i framtiden lär ni se mig på fotbollsplaner. Det är med säkerhet, för jäklar vad jag älskar fotboll.

Fotboll är verkligen en riktigt rolig sport, jag älskar verkligen fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.