Personlig Träning som Friskvård

Nu får en äntligen använda sina friskvårdspengar till Personlig Träning. Skatteverket har länge ansett att personlig träning är en lyx och därmed inte bör vara en friskvårdsaktivitet. Jag har motsatt mig detta enda sedan jag startade mitt företag för lite mer än 4 år sen. Det är därför glädjande att se att skatteverket äntligen hänger med i samhällets utveckling. Ni kanske läste rubrikerna igår om att nu blir golf, ridsport och utförsåkning friskvårdsberättigat. Där framgick att skatteverket inte ska göra skillnad på vilken typ av motionsform det är, nu gäller istället att är det en motionsform så är det friskvårdsberättigat.

Massage har länge varit friskvårdsberättigat, men för folks hälsa och välmående på sikt har jag alltid känt att jag gjort en större positiv inverkan som tränare. Massagen är ju oftast något som tas till när problemen uppstått medan träningen förbygger att problem uppstår. Därför är jag väldigt glad att mitt förebyggande arbete nu också klassas som friskvård.

Personlig Träning är Friskvård

Personlig Träning är en investering i sin egen hälsa, en investering som ofta ger bättre resultat än ett gymkort för någon som inte redan tränar. Hur många gymkort inköps men aldrig utnyttjas varje år för friskvårdspengar? Otaligt många är min egen uppfattning utifrån min erfarenhet när jag jobbade på gym. Personlig träning blir en garanti (förutsatt att tränaren är mån om att få sina kunder att utnyttja sina inköpta timmar) att individen tränar och dessutom anpassat efter sin egen förmåga och målsättning. En otroligt givande motionsform i mina ögon. Många av mina kunder under åren har blivit helt ställda av att personlig träning inte ingår i friskvårdspengen, men det är nu med glädje som jag inte kommer behöva neka friskvårdspengen mot personlig träning.

Skatteverkets nya direktiv är att timkostnaden inte ska vara över 1000 kr per tillfälle eller träning hemma hos kund för att träningen ska vara friskvårdsberättigad. Detta känns som ett mycket klokare och bättre förslag.

Personlig träning utomhus är ett bra sätt att motionera på. Friskluft, massor av rörelse och allt anpassat efter sin egen förmåga.

Mina förhoppningar på utfallet av dom nya reglerna

Jag hoppas och tror att detta kan medföra att fler väljer att anlita en personlig tränare och får hjälp att komma igång med sin träning på ett roligt och anpassat sätt som motiverar till mer rörelse. Jag vet att det finns så många där ute som gärna vill träna och röra på sig, men inte får tummen ur eller känner sig osäkra av olika anledningar. Men får en hjälp att komma igång och hittar träningsformer som är roliga samt får självförtroende i träningen så ökar chansen att en faktiskt kommer fortsätta träna. För ett friskare Sverige är detta ett steg i rätt riktning. Idag är det så många tillsammans med mig som arbetar som personliga tränare med hälsa i fokus och detta ökar våra möjligheter att hjälpa fler. Jag tror att många med mig jublar idag.

Här kan du läsa mer om detta: Skatteverket, Friskvårdsföretagen.se Friskvård.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.