Påbörjat en ny utbildning

I helgen var det utbildningsstart för min del. Under ett antal månader ska jag utbilda mig inom fotbollen och ledarskap. Jag har nämligen valt att gå UEFA B utbildning.

Så här beskrivs utbildningen

I utbildningen UEFA B förbereds du för att möta spelare som har erfarenheter av utbildning enligt SvFF:s spelarutbildningsplan. Kursen UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. I kursen UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Alltid så inspirerande att få ge sig in i nytt kursmaterial

Insikter och reflektioner

Varje gång jag går en utbildning så börjar jag reflektera och tänka på ledare och tränare jag haft genom åren. Men också reflektera över mitt egna ledarskap. En insikt som jag tar med mig är att jag utvecklats som tränare under åren. Något som ger lite blandade känslor. Det är kul att jag har utvecklats och gått framåt i mitt ledarskap och som tränare. Men samtidigt är det lite jobbigt att se sig själv i vitögat och inse att en kanske inte gjorde ett så bra jobb som en trodde. Jag gjorde mitt bästa utifrån den erfarenhet och kunskap jag hade då, det vet jag. Men en önskar att en hade kunnat få göra om allt och se om utgången varit annorlunda. Troligtvis kommer jag se tillbaka på min roll nu och önska att jag vetat saker jag ännu inte vet och på så vis kunnat göra saker annorlunda. Positivt i att få denna reflektion och insikt är att se hur viktigt det är att även om en gör sitt bästa och har en tydlig plan inte låsa sig, utan vara öppen för nya intryck, kunskaper och lärdomar. För det hade faktiskt varit lite sorgligt att se tillbaka och inse att en inte utvecklats något. Så hellre denna insikt än motsatta. En annan insikt jag tog med mig är att det behövs betydligt fler kvinnor som engagerar sig som tränare inom fotbollen. I gruppen är vi 26 anmälda varav 4 kvinnor. Där finns ett jobb att göra.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är upplagd med 6 stycken helgträffar fördelat med cirka 4 veckor mellan träffarna (ej i december). Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt. Gillar det praktiska och att få feedback direkt. Det är utvecklande. Gillar även att det är en stor bredd i varifrån vi tränare är ifrån, det är från Stockholm, Bohuslän, Dalarna, Västra Götaland samt Örebro och Värmland så klart då utbildningen kommer vara både i Örebro och Degerfors. Det är alltid intressant att träffa nya ansikten, men också få höra om hur verksamheter fungerar på olika orter och få input från det. Mellan träffarna har vi webbuppgifter som vi gör och avslutningsvis kommer vi lämna in en ledarskapsfilosofi. Undrar hur många ledarskapsfilosofier jag skrivit ihop under åren? Men alltid bra att tvingas göra igen och igen, för det där kan ju förändras med tid, uppdrag, ny kunskaper och erfarenhet.

Jag ser fram emot resten av utbildningen och det känns skönt att fortbilda sig. Jag försöker ju gå en utbildning varje år inom något område för att utvecklas inom företagande, ledarskap eller träning. Tror det är otroligt viktigt att fortsätta utmana sig själv och sina kunskaper hela tiden, framförallt inom detta yrke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.