Hur tränar jag nu för tiden?

Jag skrev för ett tag sen om att jag ville bygga muskler, att jag var sugen på att lyfta tungt en period. Så jag började lite smått, men kände att jag hade lite brist på motivation och tid att komma på egna övningar och träningsprogram. Jag gör ju näst intill inget annat om dagarna än att planera och genomföra, analysera och progressions specificera träning. Fast inte till mig utan andra. Och jag känner mig mellan varven så trött på mitt övningsförråd.

Jag har längtat efter att trötta ut musklerna och lyfta vikter

Move. Training guide.

För några månader sen började jag följa ett youtube konto av en brittisk tjej, Natacha Oceana. Hon verkade träna så himla roligt och dessutom vara väldigt allround tränad något som jag gillar. Tittade lite då och då på hennes kanal och så plötsligt upptäckte jag att hon gjort ett träningsprogram som en kunde köpa. Så efter några veckors funderande så bestämde jag mig för att testa hennes upplägg. Jag har kört 1 och ½ vecka på hennes upplägg då jag förra veckan inte kunde träna. Och jag längtar till gymmet. Det är så roliga, utmanande och varierad träning. Precis som jag gillar det. Jag behöver inte fundera på upplägg själv och smidigt nog så skriver en upp vikterna direkt i appen och när övningen nästa gång dyker upp i programmet står vikten jag hade senast uppskriven. Vi får se om jag tycker att det är lika roligt och motiverande om 10 ½ veckor när jag kört mina 12 veckor, men starten känns väldigt lovande. Utöver hennes upplägg kör jag friidrotten två gånger i veckan.

Jag testar på massa nya övningar, så som vandrande planka mot vägg. I denna position vandrade jag längs med väggen. Inte så lätt som en skulle kunna tro ;)

Det kan hända att jag kommer behöva köra upplägget på 13-14 veckor (räknade bort förra veckan då) för upplägget innehåller 6 stycken pass i veckan (5 träningspass plus ett återhämtningspass). På det har jag alltså mina två friidrottspass (1 intervallpass och ett teknik/uppbyggnadspass) så hör ni ju träningsmängden. Det fungerar ibland, men inte alltid med mitt schema att få in så mycket träning i veckan. Speciellt då jag vid ett sådant upplägg blir beroende av att kunna träna på helgerna. Men så länge som jag är så här motiverad i min egen träning spelar det ingen roll. Det kröp bokstavligt talat i mig förra veckan när jag inte kunde träna. Och det trots att jag hade så galet mycket träningsvärk första veckan för att jag gjorde så mycket övningar som jag inte gjort på länge eller aldrig testat.

Variation förnöjer

För mig är det viktigt med variation i träningen. Jag älskar träning, men ibland hamnar jag i invanda mönster och jag känner inte riktigt samma glädje i träningen. Då brukar jag testa olika träningsupplägg eller appar. För något år sen körde jag SWEAT appen av Kayla Itsines och det gillade jag ganska mycket, körde 12 veckor, men sen kände jag mig nöjd. Efter 12 veckor kändes det lite enformigt och jag ville göra annat. Det kanske jag tycker om detta upplägg också om 12 veckor, men då har jag haft 12 roliga veckor. Om du har stiltje i din träningsmotivation, så våga variera, kanske byta träningsform eller ta hjälp av någon. Det är helt normalt att känna lite stiltje i träningen och jag kan tänka mig speciellt när säsongerna växlar. Allt är inte super roligt jämnt. Det jag dessutom gillar med att testa olika appar och träningsupplägg är att jag får inspiration till mina upplägg med mina kunder. Inspiration till nya övningar, nya upplägg eller ett nytt sätt att förklara en övning. För det är lätt att hamna i invanda mönster när en planerar andras träning också, men jag vill inte bli sådan. Jag vill att mina kunder ska känna som jag gör nu. Längta till nästa träningspass.

Träningen sker i alla möjliga vinklar och lägen, lutande, upp och ner, hängande, stående, sittande, liggande, hoppandes. Det är roligt och utmanande.

2 reaktioner på ”Hur tränar jag nu för tiden?

    1. Ja men verkligen, så skönt att någon redan planerat allt åt en och att en är klar när en har gjort sina övningar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.