Enkel träning med rätt utrustning

Det här inlägget är i samarbete med Hammer-training
Jag älskar enkel träning som är lättillgänglig. Min träningsfilosofi är att om träningen är enkel och okomplicerad så blir den av och färre ursäkter till att inte träna. Otroligt mycket träning går att göra med endast kroppvikten som hjälp eller med endast enklare utrustning som man lätt kan få plats med hemma. Hammer har en hel del träningsutrustning både mer avancerad men även enklare utrustning. På deras hemsida finns även en lista med bästa gymredskapen både för gym och hemmaträning, jag skulle vilja tipsa om några av mina favoriter för hemmaträning och tips på övningar. 
 
Hopprep – Bästa hjälpmedlet för att få upp pulsen och använda antingen till enkel uppvärmning eller som redskap för att bättra på flåset. Tro mig det är svårt att förstå hur man orkade stå och hoppa i timmar som liten, det är riktigt pulshöjande och perfekt att använda till intervallträning. Det är även ett bra verktyg för att förbättra koordinationen som är viktig att upprätthålla med stigande ålder, för det är inte heller lika lätt med alla dessa kombinationer som man kunde hoppa när man var liten.. 
 
Träningsmatta – Jag gillar att ha en träningsmatta att kunna rulla ut, kanske inget måste, men det underlättar att ha vid övningar som genomförs på golvet, en bra träningsmatta ger fäste vid plankpositioner, gör det skönare att ligga på rygg vid övningar och bara att rulla fram mattan, skapar en känsla av att nu är det dags för träning. 
 

 
Kettlebells – Kettlebells är ett riktigt bra redskap för att få lite belastning och tyngre övningar. Med hjälp av två kettlebells en lättare och en tyngre kan du göra övningar för både överkropp och underkropp och få till kvalitativa övningar så som frontböj (ha kettlebellen mot bröstet och armbågarna pekande framåt), plankrodd (stå på knä eller tå i plankposition på raka armar, ha en kettlebell i ena handen, dra armbågen upp mot taket utan att tippa höften,vikten nära kroppen, dra med skulderbladmuskelaturen), russian twist (sitt på bakre delen av rumpan, luta dig bakåt lyft fötterna från golvet och ha vikten nära kroppen och förflytta från sida till sida). Detta är bara några få övningar som finns att göra med kettlebells. 
(Russian twist – Byt ut medicinbollen till en kettlebell)
Pull-up stång – Med en pull-up stång kan du inte bara öva på chins som stärker din rygg, utan även hängande benlyft som stärker din mage och pull-ups som tränar på biceps och delar av ryggen, dessutom tar det inte mycket plats alls.

Fler tips på träningsinspiration och utrustning finns på Hammers hemsida.

 
Det här inlägget är skrivet i samarbete med Hammer träningsutrustning

5 reaktioner på ”Enkel träning med rätt utrustning

    1. Russian twist är grym! En övning som jag i princip alltid har med i min bålträning, tröttnar aldrig på själva övningen bara för att den är så bra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.