Alkohol och träning (Sponsrad video)

Det händer lite då och då att jag får frågor om jag dricker alkohol och hur min syn på alkohol är eftersom jag tränar så pass mycket. Svaret på frågan, jag dricker väldigt sällan alkohol och det beror framförallt på att jag inte tycker att det är speciellt gott som jag nämnt någon gång tidigare. Jag ser inte vinningen i att lära mig tycka om smaken av alkohol när jag vet att det inte är bra för min kropp. Sen tycker jag inte att det är värt det, jag är ganska lättpåverkade dels för att jag dricker sällan och inte byggt upp någon tolerans, men även att jag har en ganska långsam förbränning av alkohol så dagen efter blir lätt förstörd. Jag tycker sällan att det är värt att kasta bort en dag i veckan och då avstår jag gärna alkohol.

Hur gör jag?

Träna kan jag göra om jag druckit lite dagen innan, oftast tränar jag då något lättare, typ som på nyårsdagen blev det ett lättare träningspass. Det är inte helt bortkastat att träna dagen efter alkoholintag, men det är några punkter som kan vara bra att ha koll på. En är att vara vaksam på vätskenivån då man ofta är uttorkad efter alkoholintag samt att anpassa träningen efter förutsättningarna.

 Myter kring träning och alkohol

Något som dock cirkulerar är otroligt många myter kring alkohol och träning. Senast i helgen hörde jag i ett frågespel att träning när man är bakis inte ger någon som helst effekt. Det är en myt. Systembolagets senaste reklamfilm hänvisar till deras hemsida där experter svarar på frågor kring Hur påverkar alkohol effekten av träning. Riktigt smart och bra tycker jag, spräcker en del myter och ger en del klarhet. Som fotbollstränare brukar jag framförallt belysa skaderisken, det är ju något som ökar eftersom reflexer och reaktionsförmågan är nedsatt och i en fotbollsmatch kan det leda till stora skador. Hur ser ni på alkohol och träning?
I samarbete med Systembolaget

2 reaktioner på ”Alkohol och träning (Sponsrad video)

  1. Så intressant! Jag dricker väldigt sällan alkohol nuförtiden, iaf om man jämför med förr. Nu dricker jag mer än ett glas vin kanske 1 – 2 ggr i månaden, för två år sen var den siffras 2 – 3 gånger i veckan. Jag sörjer det dock, för jag hade så fruktansvärt kul när jag festade runt i studentlivet! Men nu när jag inte pluggar längre och satsar på att få min drömkropp och mitt drömjobb, så finns det inte lika mycket tid för fest och alkohol har prioriterats bort. Så jag är sammanfattningsvis väldigt ambivalent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.