Recept på Hemmagjord granola

Jag la upp en bild på instagram från jobbet när jag satt och åt youghurt med hemmagjord granola/müsli och fick frågan hur granolan var tillverkad. Receptet är supersmidigt och enda sötningen är honung vilket är precis lagom. Så därför tänkte jag dela med mig av receptet som är hittat här. Jag och Marko fick två burkar med hemmagjord granola i julklapp, hur lyxigt? Verkligen skön och uppskattad julklapp!

Ingredienser:
6 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
Blandade nötter (t.ex. hasselnötter och mandlar)
1 msk kardemumma
2 tsk mald ingefära
1,5 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten

Tillagning:

Starta ugnen och ställ in på 175 grader. Därefter blandar du kryddor och torra ingedienserna. I en separat bunke/skål så blandar du honung, vatten och olja. Häll vätskan över grynblandningen och rör ihop. Ta fram en plåt (helst med höga kanter) lägg bakplåtspapper på och fördela blandningen därefter. Grädda i ugnen 35-40 minuter där du rör om var tionde minut ungegär. Ta ut och låt granolan svalana. Då kan du även tillsätta färsk frukt, gojibär, russin eller dadlar.

14 reaktioner på ”Recept på Hemmagjord granola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.