Hantelpress

Bröstmåndag som sagt, tänkte gå igenom lite övningar som jag brukar köra på gymmet, jag minns själv i början att jag var väldigt rädd för att göra fel och tyckte att det var lite läskigt att våga mig på friavikter. Fria vikter ger så mycket mer eftersom det blir fler muskler som får jobba då allt ska stabiliseras vilket inte behövs i maskiner, så ett bra steg efter att ha byggt upp en grundstyrka i maskiner är att gå över till fria vikter, var inte orolig över att göra fel, alla måste börja någonstans.
 
Dagens övning är liggande hantelpress. Då har jag bänken helt nerfälld, värmer upp med lättare hantlar bara för att få in rörelsen innan jag tar en högre vikt. Det viktiga är att ligga mitt på bänken tryck ner skulderbladen mot bänken för att känna att du får lika mycket stöd på båda sidorna. Jag brukar skapa en liten brygga genom att bara ha tårna i golvet för att lättare kunna pressa ner rumpan och skulderbladen mot bänken och på så vis skapa en brygga. 
Bryggan är inte något jag fokuserar på speciellt mycket, den syns inte så bra på bilderna heller p.g.a mitt linne som är ganska löst, den är inte jätteviktig, men det underlättare ju tyngre vikter du kommer upp i. 
Armbågarna är lite lätt vinklade neråt för att avlasta axlarna och få bättre kontakt med bröstmusklerna, men det brukar vara en bra tanke att tänka 90 grader och sen bara vinkla ner armbågarna lite mot tårna eller inåt kroppen hur man vill se det, då hittar man lätt en bra position. 
Därefter är det bara att pressa upp hantlarna till raka armar och sen ner så att axlarna är pararellt med armbågarna ungefär, det viktiga är att inte gå allt för långt ner för då blir skaderisken för axlarna väldigt hög. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.