Ett värmande möte

Under min promenad hem från Kompassen idag så mötte jag en äldre dam på gatan. Jag hade ljudbok i öronen så jag lyfter av mig lurarna eftersom att jag ser hur hon tittar på mig och säger något. När jag fått av mig lurarna säger hon ”Vet du hur söt du är?” samtidigt som hon tittar i mitt ansikte och visar med handen i sitt ansikte vilka drag hon menar. Förvånad och överrumplad av den söta damens snälla ord tackar jag och ler mot henne, då pussar hon på sin hand sträcker fram den mot min kind och stryker mig försiktigt och avslutar med en lätt klapp. Jag fångar upp hennes hand trycker den lätt i min och säger ”Tack vad rar du är” och önskar henne en fin dag. Hon säger detsamma, tittar på mig och ler sen går vi åt varsitt håll.
Det där lilla mötet på gatan var över på några sekunder men berörde mig och värmde mig. Så ni alla, säg något snällt till en främling, det kan göra hela deras dag, så enkelt så vackert och ändå kan det betyda så mycket. Vi behöver sprida mer värme runt om oss. Ha en underbar fredag!

6 reaktioner på ”Ett värmande möte

  1. Åh, vilken gullig tant! Fler borde göra som henne. Många gånger så kan vi mycket väl tänka något snällt om en främling, men vågar aldrig säga något. För "så gör man ju inte"… :p

    1. Ja otroligt gullig. Verkligen, så synd att vi inte vågar för vad är det värsta som kan hända egentligen? Blev så peppad glad av det och att själv göra likadant:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.