Gourmetmiddag dagen till ära

Idag har jag fixat och trixat här hemma, bakade som sagt en kaka på förmiddagen och sen satt jag och valde recept i flera timmar innan jag kunde bestämma mig för vilken rätt som skulle tillagas. Varför gjorde jag allt det här då? Jo dels för att jag varit baksugen i flera dagar och att jag även var sugen på att testa ett nytt recept och idag var ett bra tillfälle för detta eftersom jag och Marko firar fem år tillsammans. Tänk vad vi har hunnit vara med om tillsammans, fem år är en lång men samtidigt kort tid. Jag har hunnit ta studenten, båda har hunnit läsa på högskola/universitet, båda har hunnit vara iväg och bott ett tag ifrån vandra på egen hand i USA, vi har rest tillsammans i Europa (Tyskland, Holland, Bosnien och Kroatien) i fem veckor, tagit en charter till Grekland, firat jul i New York och sedan ett år tillbaka ungefär är vi sambos och vi har båda gjort en jäkla träningsresa från soffpar till gympar och så klart allt vardagligt som vi varit med om tillsammans, man hinner ju med en del på fem år. Framtiden har vi drömmar om men är ganska oplanderad, vi ser var livet tar oss, kan säga att vi lärt oss att inget blir som man planerar så bäst att inte planera för mycket utan åka med på livets resa och se vad livet bjuder på :) 
 
Det blev min favorit kladdkaka dagen till ära, receptet kan ni hitta här på denna smarrighet, dekorerade den med ett hjärta av florsocker (jag är ganska otålig och klumpig så jag är riktigt stolt över att jag inte förstörde kakan och faktiskt fick till ett hjärta). 
 
Till middag bjöd jag på glaserad limekyckling serverad med ris, haricot verts och en grönsallad. Det blev riktigt smarrigt och idag låg mitt schema så att vi hann avnjuta middagen tillsammans innan jag cyklade iväg till fotbollsträningen. 
Ingredienser 4 portioner: 
4 stycken kycklingbröst eller kycklingfiléer utan skinn
Rivet skal och saft från 1 lime
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
peppar
 
serveras med ris, lättkokta grönsaker och en smarrig sallad
 
Tillagning: 
Starta ugnen på 190 grader. Lägg kycklingen i en låg ugnsform
Blanda samman samtliga ingredienser förutom peppar i en liten skål. Pensla på röran (inte allt) på kycklingen och mal svartpeppar över. Ställ in kycklingen i ugnen och pensla på var 10:e minut. Låt stå ca 34-40 minuter (kontrollera så att köttsaften inte är rosa) eller använd stektermometer. Skyn i formen stelnar till en fin glaze under processen. 
Servera kycklingen med ris, lättkokta grönsaker och en smarrig sallad och avnjut måltiden. Så gott! 

2 reaktioner på ”Gourmetmiddag dagen till ära

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.