Resan genom Europa

Efter många dagar på resande fot med några stopp här och där är vi nu i Kastel utanför Split hos Markos moster. Här ska vi vara i några dagar så har installerat oss vilket känns väldigt skönt efter många dagar i bil. Vi har stannat hos Markos faster i norra Kroatien där vi var två dagar och besökte bland annat Vocovar som var hårt drabbat under kriget i början på 90-talet samt en borg med en vinkällare som bevarats sedan 1400 talet där vi gick på rundvandring och fick veta massor av intressant historia. Från norra Kroatien tog vi bilen genom Bosnien och stannade till hos Markos mormor och hälsade även på två till fastrar, packade av lite packning och åkte sedan via Mostar till Split. Bjuder på några bilder från dagarna på resande fot.
Jag hade lyckan att få köra genom Österrike som är min favorit under turen ner, otroligt vackert med alla berg och dalar, här lycklig under en paus i bilandet med vackert landskap bakom mig.
Vucovar ligger vid Donau, väldigt vackert även om det var lite oroligt väder 32 grader och regn som torkade bort på huden av värmen, tropiskt klimat med andra ord.
Vocovar var nästan helt sönderbombat under kriget, här syns vattentornet som är en av många byggnader som ännu inte återställts.
Sen åkte vi till en fin restaurang vid Donau som bjöd på god mat och vacker natur, blek som ett spöke var jag också haha..
Efter maten så gick vi på rundtur i vinkällare inne i en borg och tittade på viner värda 1000 tals kronor
Bosnien bjöd också på fina vyer, här ute i Markos pappas föräldrahem.
Resan genom Bosnien via Mostar bjöd också på fina vyer och Mostar var en väl bevarad gammal stad som vi besökte och åt lite mat och strosade längs stengator innan vi åkte vidare hit till Split där vi är nu.

3 reaktioner på ”Resan genom Europa

  1. vad skönt att resan har gått bra och varmt har ni, vi lyckades pricka in Oslos varmaste dag på 42 år med 38 grader i centrum men vi klagar inte, det var så trevligt att träffa Kathrine och strosa runt i stan och äta gott. Kram från oss och hälsa till alla!

    1. Ja, fast det tog väldigt lång tid att ta sig genom tyskland, vi tappade en halv dag i restid på grund av att det var så mycket vägarbeten vilket var lite segt då det ofta gick i 20-30 km i timmen och var milslånga köer. Härligt det låter, skönt med lite sol och värme och en trevlig avslutning på semestern det låter som :) Det ska jag, hälsa alla du med, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.