Vett & Etikett på gymmet

Nu inför alla nyårslöften kanske det är en del av er som tänker börja träna på gym, så jag som tränat i ganska många år på gym samt jobbar på gym tänkte skriva ihop en liten vett & etikett skola med enkla ibland självklara tips. Tyvärr verkar det som vi människor ofta i offentliga miljöer beter oss på ett sätt som vi aldrig skulle bete oss på hemma. 
 
1. Plocka undan efter dig, har du använt en skivstång och vikter så plocka bort vikterna efter dig. Har du flyttat på utrustning flytta tillbaka utrustningen efter dig. Personen som ska använda utrustningen efter dig kanske inte orkar de vikter som du orkar. Dessutom skapar det en bättre stämmning, mer plats och utrymme om utrustning inte sprids ut och det är något som kommer vara brist på nu i Januari/Februari oavsett vilket gym det är, plats och utrymme alltså. 
Så här ska du inte lämna en skivstång…. 
 
2. Torka av utrustningen efter dig. Om det är stora svettfläckar på bänken, mattan eller maskinen efter dig så torka bort det, både för din och andras skull, du skulle inte vilja lägga dig på en matta med svettfläckar och troligtvis bli irriterad på den som inte torkade bort, dessutom tänk på hur mycket ingrott svett det blir om ingen torkar bort efter sig.. 
 
3. Visa respekt till dina ”gymvänner” genom att inte uppehåll utrustning onödigt länge. Om du ser att någon väntar på den utrustning du använder så kanske det inte är läge att ta några selfies, uppdatera facebook eller snacka en vända till med kompisen. Det är okej att vila mellan seten men på rätt sätt och om du ser att det är högt tryck på gymmet så erbjud att ni delar på utrustningen när du vilar, var schysst mot andra du kommer få det tillbaka och uppskatta när någon annan delar med sig med dig. 
 
4. Använd inte ytterskor innanför sko-linjen! Visa respekt speciellt nu under den blöta årstiden, du vill inte kliva ur duschen rakt i snöblask inne i omklädningsrummet. Det är ofräscht med smågrus i hela gymmet, smågrus kan även förstöra utrustningen (som är väldigt dyr) både du och ditt gym vill säkerligen hellre spendera dessa pengar på att utveckla gymmet istället för att reparera dyra maskiner. 
 
5. Var rädd om utsrustningen, kasta inte vikter omkring dig. Både för ljudnivån och även din och andras säkerhet. Om du inte kan hantera vikterna utan höga dunsar är det troligtsvis för höga vikter från början, ha kontroll och visa respekt. 
 
Mycket handlar om att bara visa respekt gentemot dina medmänniskor, sunt förnuft även fast du inte är hemma ;) Har ni någon punkt som ni tycker att jag missat? Dela gärna med er! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.