Motverka lågt blodtryck

Jag kollade mitt blodtryck när jag var hemma hos mamma och pappa sist och såg då att mitt blodtryck var nere på 90/60 vilket även är gränsen för onormalt lågt blodtryck (hypotoni). Jag har alltid varit en lågtryckare, men så här lågt har det inte varit tidigare. Det är inte farligt att ha lågt blodtryck, om man tidigare inte haft lågt blodtryck och plötsligt får ovanligt lågt så kan man kolla upp det hos sin vårdcentral, det finns nämligen vissa sjukdomar som kan ge lågt blodtryck och då kan medicin behövas mot den sjukdomen. Så nu försöker jag få upp mitt blodtryck lite eftersom jag blir yr så fort jag reser mig efter att ha suttit ett tag, reser jag mig lite för fort så svartnar det för ögonen också. Jag blir även väldigt trött mellan varven och det kan också vara på grund utav mitt låga blodtryck. Så vad kan man då göra för att motverka lågt blodtryck? 
 
 

 
1. Träna – Träning eller fysisk aktivitet har visat sig har bra effekt både för att sänka och höja blodtrycket. Låter kanske lite motsträvigt, men det är sant. Så ta en promenad, besök gymmet eller ta en joggingtur i naturen. 
 
2. Dricka mycket vatten – Blodtrycket kan bli lågt om man dricker för dåligt och kroppen blir uttorkad. Så ett bra tips är att dricka mycket vatten för att höja blodtrycket och hålla vätskenivån i kroppen uppe. 
 
3. Ät mer salt – Höj salt intaget, ett högt saltintag höjer blodtrycket. 
 
Jag tror inte att jag behöver öka min träningsdos den punkten tror jag att jag uppfyller utan problem, däremot så är det där med att dricka vatten något som jag verkligen behöver förbättra mig på. Jag är bra på att ha med mig vattenflaskan till skolan och så, men jag tycker bara om vatten när jag är riktigt törstig eller om jag äter något salt, men jag får helt enkelt bara försöka att lära mig ta en klunk då och då även om jag inte är törstig. Salt kan jag också vara lite snål med så jag har börjat försöka ha lite mer salt i maten, oftast så kryddar jag med andra kryddor än salt, men nu blir det ändring på det. Jag hoppas att jag kan få upp mitt låga blodtryck lite så att jag inte behöver vara så yr och trött om dagarna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.