Göteborgs vandrarhem

Under helgen i Göteborg så bodde vi på Göteborgs Vandrarhem, min tro var att det är ganska billigt att bo på vandrarhem och att standarden där är lite lägre, så jag tittade inte ens och jämförde med hotell. Det jag kom fram till efteråt var att jag hellre lägger 50 kr mer per natt för att bo på hotell när jag besöker Göteborg än på Göteborgs Vandrarhem. Det var ju lite dumt av oss kanske att inte jämföra mer med hotellpriser innan, men jag var verkligen säker på att vandrarhem är billiga och att det kanske är lite lägre standard, (men inte så dålig som vi hade på rummet) en något sämre standard kan jag ta om det är billigt, men för 150 kr skillnad som det blev på tre nätter så hade det nog varit smartare att bo på hotell vi hade fått mer för pengarna och kunnat ha mindre packning i form utav lakan och handdukar. 
 
Vi hade ett fyrbäddsrum utan toalett och dusch, vi hade med oss sängkläder (kostade extra annars) vi betalade extra för städning, betalde 65kr per dag för frukost (inte så stort utbud för mig som är laktosintollerant kunde bara äta mackorna eftersom filen, yougurten och mjölken inte var laktosfri) och väsk inlämningen kostade extra. Om vi hade valt att bo på hotell så hade vi fått alla dessa delar inkluderade i priset, och en bättre service (personalen på vandrarhemmet skulle kunna gå en kurs i bemötande och service). Plus att vi hade haft tillgång till hotellgym hehe och det värderar jag högt! 
 
Standarden på rummen var inte heller speciellt hög (inte för att jag trodde att det skulle vara så hög standard, men jag har bott på bättre vandrarhem i mina dar), rangliga små våningssängar (en person över 180cm skulle nog ha problem att ligga raklång) som var riktigt hårda och en gammal kudde som hade gjort sitt för ganska många år sen. Vi drog upp värmen på max på elementen, men det var inte speciellt varmt för det på rummet, det fanns ett bord och 1 stol i rummet och inte mycket plats för vår packning plus att lampan i rummet blinkade till mellan varven och det fanns ingen soptunna heller på rummet. Vi spenderade ingen tid i princip på vandrarhemmet så det gjorde oss inte så mycket, men vi fick ju inte mycket för de pengar som vi spenderade. Duscharna och toaletterna var renoverade så det var ett plus och det var lugnt, det var inte stökigt eller högljudt. Så det var inte allt som hade låg standard. 
 

 
Efteråt om jag att tänka på att när jag och min syster var i Göteborg i Augusti så betalde vi ungefär samma pris som det kostade att bo på Göteborgs vandrarhem inkluderat med alla tillval så som städning, lakan, väskinlämning, frukost, dusch o toa på rummet. Då bodde vi dessutom centralare på Scandic Opalen som hade en riktigt bra frukostbuffe, relaxcenter, gym och bra service. Så nästa gång ska jag göra en bättre koll på priser och inte bara förutsätta att vandrarhem är billigast utan även se till vad jag får för pengarna. Ibland så blir man lite dumsnål, men man lär sig. Nu gjorde det ju inte så mycket att vi bodde med låg standard eftersom vi inte spenderad nästan någon tid på vandrarhemmet så det var ju tur. 
 
Om man bara vill ha en sovplats är ju vandrarhem självklart billigast, men om man vill ha frukost och lite service så kanske man ska se över vilka valmöjligheter som finns. Och även om man bara vill ha en sovplats så skulle jag rekommendera ett annat boende än just Göteborgs vandrarhem, i alla fall om alla sängarna är i lika dåligt skick som de vi hade på vårt rum ;)  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.