Passion och träning är nyckeln

Drivkraften till att träna ligger mycket i passion. För att nå toppen krävs passion och åtaliga timmar av träning, en vanlig siffra är 10 000 timmar för att bli bäst. Där ingår 10 000 timmar träning, men många vill även lägga till 10 000 timmar i mentalträning för att man ska kunna nå toppen! Mycket ligger i tankenskraft och det gäller att fokusera på att bygga upp självförtroende och självkänsla runt om träningen.

Som motionär kan detta också vara bra att ha i åtanke, för att lättare träna är det viktigt att träna något som man tycker är roligt, hitta sin form av träning som man har passion för. Det är lika viktigt med träning,eftersom för att  få resultat och för att utvecklas krävs träning, man kan inte vara bäst från början, det gäller även grejer så som att vara ute och jogga eller på ett zumbapass på gymmet.

Det är ganska mycket logik bakom detta precis som i övriga livet. Dessa råd kan man även ta in i andra sammanhang så som, passion för matlagning, bakning, måla, läsa m,m. Och det klassiska uttrycket ”Övning ger färdighet” gäller i allt, även om det ibland kan kännas frustrerande att inte kunna allt på direkten.


Min passion är fotboll, på fotbollsplanen mår jag bra och tänker inte på att jag tränar, jag har kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.