12 veckors träningsprogram

Jag har kört efter ett 12 veckors träningsprogram sen i somras. Dock har det tagit mig lite mer än 12 veckor att köra klart programmet eftersom jag blev sjuk mitt i, inte bara en gång utan två. Det har varit skönt att ha något konkret att träna efter, att ha övningar med antal, tid och muskelgrupper klart innan träningspassen. Det här träningsprogrammet har verkligen fått mig att hitta tillbaka till min träningsglädje. Jag tror jag kommer köra träningsprogrammet igen inom en ganska snar framtid, men nu tänker jag passa på att njuta av att ha helt fri träning ett tag, fram till januari kanske eller så. Har fått så mycket inspiration till övningar, träningspass och idéer som jag vill köra på gymmet och utomhus nu ett tag framöver. Träningsprogrammet jag har kört efter har haft tre högintensiva pass i veckan och för att inte slita ut min kropp så har mina egna pass där i mellan varit mestadels lugna, något intervallpass på löpbandet har jag kört, men inte mer än så.

Första veckan där jag bestämmer träningen helt själv

Så denna vecka är första veckan där jag kör helt på eget huvud och igår körde jag första passet. Funderade lite förra veckan på hur jag kommer köra, om jag kommer lyckas pressa mig själv nu när jag ska köra helt fritt eller om jag kommer bli lat. För många av mina träningsidéer är ganska tuffa. Hur tror ni att det gick igår? Igår blev det ett träningspass med ben och kondition i fokus. Jag var helt darrig i benen efter gårdagens träningspass och tog mig med nöd och näppe upp till dörren. Idag har jag haft tvättstuga på förmiddagen och först kändes benen bara trötta i trapporna, men mot slutet så kom även träningsvärken krypandes.. Så ja jag lyckades pressa på en del igår och det var ett sååå roligt träningspass. Älskar att hoppa och studsa vilket det har varit en del av i träningsprogrammet och nu ser jag möjligheter att utveckla detta.

Svettigt, hur tänkte jag när jag valde långärmat till gymmet? Blev lurad av att det blivit vinter ute!
Svettigt, hur tänkte jag när jag valde långärmat till gymmet? Blev lurad av att det blivit vinter ute!
Gårdagens träningspass

30 minuter på löpbandet, lätt kondition gick mestadels i högt tempo, lite lätt jogging mellan varven.

10 Knäböjshopp i trx

20 utfallshopp i trx

20 kombihopp med knäböjshopp/utfallshopp i trx (ett knäböjshopp, växla till utfall, växla till knäböj..)

Upprepade 3 gånger

Därefter

18 grodhopp

1 minut hopprep

10 tuckjumps x2

2 minuter hopprep

10 tuckjumps x2

Där har ni mitt flåsiga benträningspass från gårdagen. Något som jag verkligen blivit bättre på dessa 12 veckor är att hoppa hopprep. Det är ju rätt roligt när man väl får igång flåset och koordinationen. Studs, studs, studs..

Trötta ben, lite kramp i hålfoten så fick knyta upp skorna och sitta och vila en stund när jag var klar.
Trötta ben efteråt, lite kramp i hålfoten också så fick knyta upp skorna och sitta och vila en stund när jag var klar.

Tycker ni om att hoppa och studsa? Jag känner mig så lätt och spänstig när jag hoppar. Ingen aning om det ser lätt och spänstigt ut dock, men jag gillar i alla fall känslan av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.