7 år som företagare

Jag har i princip missat att mitt företag numera har 7 år på nacken. Linkedin påminde mig. Minns så väl den där hösten 2013. Mitt sommarjobb hade fått mig att inse att jag vill verkligen jobba med träning och inte hamna bakom någon dator och vända blad (jag hade så svårt att hålla mig vaken, men har ju förstått i efterhand att det är hypersomnin som ger mig sömnattacker när det blir för monotont, men just där och då var jag livrädd för att hamna på en arbetsplats där jag gick genom dagarna som en zombie). Jag hade också insett hur mycket jag lärt mig på min utbildning genom att prata och umgås med människor utanför min egen träningsbubbla. Så under sommaren satt jag där och skrev på min affärsplan på kvällarna efter jobbet.

Jag googlade mig till allt jag behövde veta om att starta företag, anmälde mig till gratis seminarium och föreläsningar för starta eget både via Drivhuset och Almi. Sen skickade jag in mina papper den sista Oktober 2013. Och sen 5 November 2013 finns mitt företag registrerat.

Gick ju en massa fortbildningar via Almi även 2018-2019 som jag haft nytta av.

Det har varit en resa som har varit alltifrån spikrak. Jag har lärt mig så mycket både om allt möjligt runt företagande, men också om mig själv. Inte minst detta år som har varit väldigt upp och ner. Detta år har ju inget varit som det brukar och i perioder när det känns tufft har jag tittat jobbannonser (så lätt att vara anställd ibland, framförallt när inga stödpaket ens fanns på kartan för oss enskilda företagare), men inget annat känns lockande. Jag vill inte jobba med något annat än det jag gör kom jag varje gång framtill så bara att borra ner huvudet och vara kreativ och göra det bästa jag kan av situationen. En ganska skön insikt att vara så nöjd med vad en jobbar med, att känna att inget annat egentligen lockar. Då är ju enda alternativet att försöka hitta lösningar för att fortsätta kunna driva runt det en har byggt upp.

Det har varit ett tufft år, framförallt eftersom allt är så ovisst. Hur och vilka åtgärder behövs, en har fått tänka om inte bara en gång utan flera. Jag har på nätterna vaknat med idéer (t.ex. PT-via videolänk) den lösningen drömde jag och mitt i natten vaknade jag skrev ner notis i mobilen och somnade om. Dagen efter satte jag mig och skapade lösningar till hur det skulle kunna gå till. En hjärnan som fått jobba på högvarv. Det mesta löser sig ju om en försöker fokusera på möjligheter istället för hinder och jag har gjort SWOT-analyser för att försöka göra mig förberedd för olika scenarion som vi kan tänkas hamna i. Och jag har ju fått tummen ur och tid till att skapa exempelvis mina egna träningsprogram som nu finns i twiik. Så roligt och något som jag är så stolt över. Så även om året har varit ovisst så har jag fått göra massa roligt utav det också, sådant som jag velat göra, men inte tagit mig tiden till att göra.

Styrkeprogrammet, mitt andra träningsprogram som kom ut i somras.
Grundstyrkeprogrammet som kom ut i Maj, mitt första träningsprogram.

Vi får se vad nästa år som företagare bjuder på. Jag har lite projekt på gång och tror det kan bli riktigt bra och roligt om det går i hamn. Som jag sagt tidigare när en dörr stängs öppnas en annan, så få inte panik och klaustrofobi utan lyft blicken och titta var nästa dörr finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.