Wok med sötsur sås

Jag testade mig på att göra kycklingwok med sötsur sås och det blev riktigt gott och krämigt. Det var även ganska lätt att tillaga och tog inte speciellt lång tid. Nu gjorde vi med frusna wokgrönsaker, men kan tänka mig att det blir ännu godare om man hackar upp färska grönsaker.
Jag gjorde som vanligt att jag blandade en massa recept som jag tyckte om och plockade ihop det till något som jag tänkte blir bra. Därav är måtten ungefärliga:
Ingredienser:
900 gram tärnad kycklingfilé
1 paket nudlar
400-500 gram wokgrönsaker
150 gram sötsur sås (se separat recept)
½ citron
20 gram chilipeppar röd
Koka upp nudlarna, häll av vattnet och skölj med kallt vatten. Stek kycklingen wokgrönsakerna och nudlarna på hög värme. Tillsätt sedan chilipeppar och pressa citronen över innan du tillsist häller sötsura såsen över. Låt allt stå på låg värme så det hinner ”gotta” sig någon minut och smakerna blandas, smaka av med salt och peppar, sen kan du servera.
Recept sössur sås:

Ingredienser:
3 msk socker
4 msk tomatpuré
1 dl äppelcidervinäger
1.5 dl vatten
1 msk soja, Kikkoman
potatismjöl

Blanda alla ingredienser utom potatismjölet i en kastrull. Koka upp och rör så att allt blandar sig.
Ta kastrullen från plattan och blanda i lite potatismjöl utrört i vatten. Såsen ska inte koka mer utan bara bli varm.

2 reaktioner på ”Wok med sötsur sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.