Life hacks

 
 

Den här veckan i nätverket Bloggar om Hälsa som jag är med i (gilla och följ oss på Facebook och Instagram) så har vi temat life hacks. Jag ska medge jag visste inte vad det var och först kunde jag inte komma på att jag hade några. Efter att ha läst några av de andra tjejernas grymma inlägg så kom jag på att några små life hacks jag ju faktiskt så här är min fem bästa! Life hacks = enkla tips som får vardagen att bli lite enklare!

Torr om baken efter cykelsadeln – Brukar du också få blöta fläckar av vattenuppsamlande cykelsadlar? Ha en plastpåse under sadeln som du knövlar ihop. Sadeln skyddar påsen från att bli blöt om regnet skulle falla på och då är det bara att trä en torr påse över sadeln och cykla iväg om du missat att det skulle regna. Om du ser att det är regn på ingång och sadeln är torr, ja då har du ju en påse att skydda sadeln med så är det sen bara att ta av och knövla in under sadeln och cykla iväg. Den går helt enkelt att använda som skydd för att bibehålla sadeln torr eller för att skydda baken från den blöta sadeln. Bästa av allt, den finns alltid på cykeln så du är alltid förberedd med både en plan A och B. 

Bränt fast havregrynsgröten i kastrullen – Gillar du precis som mig när havregrynsgröten är tillagad i kastrull? Men drar dig för det eftersom det bränner fast så himla lätt och tar en evighet att diska? Då har jag bästa tipset, spola kallt vatten och låt stå en stund (typ medan du äter). Du kommer knappt behöva anstränga dig sedan för att få kastrullen ren, det bara rinner av!

 

Snabb bakterifri tining – Behöver du tina den frysta kycklingen/fisken/köttet men är orolig för bakteriehärd? Häll upp ett vattenbad i bunke eller diskho med kallt vatten och lägg i förpackningen. På så vis hålls en temperatur som inte frodar bakterier och när du kommer hem från jobbet har tinad mat att tillaga då det även går aningens snabbare än i kylskåp.

Få mer plats i väskan (alt. få med dig mer packning) – Jag är en rutten packare, tar alltid med mig för mycket och det här tipset har inte gjort det bättre. Genom att rulla dina plagg så tar de mindre plats men du slipper även att stryka! Vilket inte heller är min starka sida! Haha 

Få träningen att bli av –  När jag skulle lära mig tycka om löpning så såg jag till att träna direkt på morgonen. Ställde klockan, hade kläder redo vid sängen och gav mig ut. På så vis hade jag inte tiden att komma på 500 dåliga ursäkter för att inte träna under dagen och jag kunde umgås med kompisar, titta på film/tv-serier på kvällen med gott samvete (jag ville ju lära mig tycka om löpning så jag hade alltid en gnagande känsla av att jag egentligen skulle behöva träna). Plus att starta dagen med träning ger en härlig känsla av tillfredsställelse hela dagen!Har ni några bra life hacks? Dela med dig och vill du ha ännu fler tips? Då tycker jag att du ska kika in på Charlottas och Elnas bloggar, där finns ännu mer smarta tips för att få en enklare vardag! 

8 reaktioner på ”Life hacks

    1. Ja det var ett riktigt roligt tema :) Haha jag kan säga att det gör stor skillnad, tyvärr inte på vikten dock som är ett problem jag brukar ha när jag ska ut och flyga :O

  1. kass på att packa, så tack för det tipset! Plastpåse kör jag med på cykeln, himla bra!
    Jo på tal om att packa har jag faktiskt ett tips, knöla ner strumpor och trosor i skor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.