Så här på hösten är det hur gott som helst att äta en varm soppa när det är lite ruggigt och mörkt ute. Jag är inte någon soppexpert, men några soppor har jag lärt mig att laga och en av mina favoriter är en god kycklingsoppa som är väldigt enkel att slänga ihop. Jag gillar att den är lite matigare, vilket ger en bra mättnad.
Få ingredienser gör att det inte alls tar lång tid att tillaga, men öppnar även för möjligheten att variera innehållet.
Ingredienser:
250 gram benfri kyckling
80 gram äggnudlar
20 cm purjolök
2 st paprikor
1 ½ krm cayenpeppar
1 krm svartpeppar
2 st hönsbuljongtärningar
12 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
Strimla paprikan och skär upp purjolöken i tunna skivor. Skär kycklingen i små bitar. Värm smöret i en kastrull, fräs kyckling och grönsaker. Tillsätt därefter vatten och hönsbuljong. När vattnet kokar tillsätt nudlarna och krydda. Låt koka cirka 5 minuter. Servera och avnjut med ett gott bröd.