Fascinerande psykologi

Det här med storytel måste vara bland det bästa som hänt mig. Som det har lyssnats på böcker, jag rent ut sagt älskar det, även om jag känner lite skuld till det hederliga bokläsandet. Alla som känt mig länge vet vilken bokslukare jag är (eller varit). Jag förstod aldrig det här med att ”när du läser på universitetet kommer du aldrig vilja röra vid en bok på din fritid” fören jag själv var där. Hur kan man inte vilja läsa? Tänkte jag då, men det är så mycket läsning av kurslitteratur att det inte blev många böcker under de tre åren som inte var kurslitteratur. Nu börjar jag dock hitta tillbaka till bokslukaren inom mig när jag fått vila lite från kurslitteratur, ljudböcker var precis rätt väg att hitta tillbaka. 
 
Jag tipsade om böcker här senast, så titta gärna över den tipslistan också. Här kommer mina senaste boktips, fokus har varit på psykologi vilket är något jag tycker är otroligt intressant. 
 
Det blir alltid som man tänkt sig av Olof Röhlander – Uppläst av författaren själv, en otroligt motiverande bok som verkligen ger en motivation och inspiration till att ta tag i sina drömmar och göra en bra målplanering för att följa sina planer. Rekommenderas verkligen att läsa eller lyssna till! 
 
Öka din sociala kompetens av Henrik Fexeus – Uppläst av författaren själv, Henrik är en favorit hos mig och nu även hos Marko. Jag har tidigare läst ”När du gör som jag vill – en bok om påverkan” och denna är en kortare bok, med några delar ur den boken bland annat. Även denna bok ger en motivation till att vilja utvecklas, men även till att faktiskt börja behandla sig själv bättre, att sluta trycka ner en och lyfta sig istället. 
 
Bli kreativ av Henrik Fexeus – Uppläst av författaren själv, även denna bok är motiverande och kort (2 timmar) vilket är en lagom boost av motivation som kan behövas ibland. Så otroligt mycket i vem vi anser oss vara och vad vi tycker går att förändra och Henrik ger nycklarna och sen är det bara att försöka hitta till vilket lås du behöver vilken för att utveckla dig själv. 
 
Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar & Gunilla Eldh – En intressant bok om hur hjärnan fungerar och hur det påverkar oss vid matintag och varför vissa blir överviktiga och andra inte. Hur man genom denna kunskap om hjärnan kan få en balanserad kost och vikt. Påminner lite om Skitmat som jag tipsat om tidigare. Skitmat och Hjärnkoll på vikten är två böcker jag rekommenderar kring kost om du vill veta mer hur du fungerar och vilken makt mat har över oss. 
 

2 reaktioner på ”Fascinerande psykologi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.