Tips för mer vardagsmotion

Vardagsmotion är något som kan vara ganska svårt att få in i sitt dagliga schema, speciellt i dagens samhälle där vi ska hinna med ALLT och därför behöver vara så effektiva och snabba som möjligt. Därför tänkte jag tipsa om några små tips som jag använder mig av. 
 
1. Trapporna framför hissen – Något jag lärt mig är att det nästan alltid går snabbare att ta trapporna än att vänta på en hiss och sen åka upp eller ner, jag som vill spara tid vinner alltså inte bara tid utan även motion på att välja trapporna! 
 
2. Parkera bilen längre bort på parkeringen, nu minns jag inte vem det var, men lyssnade på en man som parkerade bilen längre bort på parkeringen och på så sätt fick några extra meter varje dag och sen firade när han nått 1 kilometer, 1 mil och så vidare. Ett smart och lite roligt sätt att få in mer vardagsmotion, vi brukar använda det när vi handlar för att få in mer vardagsmotion speciellt till Marko som har ett stillasittande jobb. 
 
3. Cykeln! Jag har sagt det tidigare, det kan vara segt ibland, men om man bara vänjer sig vid att cykla i alla väder så är det inte ens något man funderar över efter ett tag. Jag cyklar i alla väder och det är skönt att vakna till på morgonen och skönt att tänka igenom lite av dagen när jag cyklar hem. Går dessutom snabbare än bussen då jag får kortare väg. Beror ju lite på avstånd men ofta går det minst lika snabbt eftersom bussen stannar ett antal gånger på sina sträckor. 
 
4. Träffa vänner över en promenad, jag tycker om att träffa mina vänner över en promenad, det är härligt enkelt och ofta tycker jag att de intressantaste samtalen förs i rörelse i naturen. Det blir enkelt att prata när man rör sig, det blir avslappnat och rofyllt. 
 
5. Ta trapporna framför rulltrappan, något som jag fascinerats av i Stockholm är köerna till rulltrappan i tunnelbanan. Precis som det är tidssparande att ta trapporna är det även bra för kroppen istället för att ställa sig i kö och vänta på rulltrappan, tips om ni är i storstaden eller bor där. 
 
6. Stegräknare – stegräknaren gör mig medveten om jag är aktiv och tar aktiva val. Vi är av naturen lite lata eftersom vår hjärna är programerad att spara energi till oförutsedda händelser (typ bli attackerad av en sabeltandad tiger) därför behöver vi medvetet aktivera oss eftersom kroppen inte hängt med i samhällets utveckling och fortfarande tror vi lever med ständiga oförutsedda hot. Där är stegräknaren bra, den skapar medvetenhet. 
 
Har ni några bra tips på vardagsmotion? Dela med er, jag tycker om att läsa era kommentarer och tankar! 
 
En kropp i rörelse skapar energi till ännu mer rörelse. 

1 reaktion på ”Tips för mer vardagsmotion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.