Utsökt thailändsk kokoskyckling

Vi fixade till en god middag idag alla helgons dag till ära och det är alltid en chansning att testa ett nytt recept, men både jag och Marko gav denna kycklingrätt 5 av 5, så gott! Det tog inte heller lång tid att slänga ihop så lyxmiddag på kort tid ger extra plus i kanten! 
 
4 portioner
 
Ingridenser: 
1 ½ dl varm kycklingbuljong
Riven kokos efter behag (jag hade ca ½ dl)
1 msk olivolja eller solrosolja
500-600 gram kycklingfilé skurna i långa tunna strimlor
1 färsk röd chili, tunt skivad
4 salladslökar, tunt skivade
4 msk jordnötssmör (om man gillar det kan man ta ännu mer utan problem, kommer vi göra nästa gång) 
Finrivet skal och saft från 1 lime (skulle räcka med saft från halva eller så var jag bara dålig på att få det jämt fördelat) 
 
Serveras med ris och en god sallad! 
 
Tillagning: 
 
Blanda i riven kokos i kycklingbuljongen och rör om ordentligt. 
 
Hetta upp oljan i en wokpanna och stek kycklingstrimlorna tills de är brynta. 
 
Lägg i chili och salladslöken och stek varsamt i några minuter, rör om så att allt blandas fint. 
 
Tillsätt jordnötssmör, kokosblandningen, limeskal och saften och låt sjuda under omröring i 10 minuter. 
 
Servera med ris och en god sallad! Voila snabbt och enkelt har du en god middag att njuta utav. 
 

6 reaktioner på ”Utsökt thailändsk kokoskyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.