Jojo-test eller Yoyo-test

Första momentet på försäsongsträningen blev att mäta spelarnas kondition. För att vi sen ska kunna se att träningen som vi planerat för tjejerna ger de resultat som vi vill ha så har vi valt att genomföra några tester som vi sen kommer göra igen mot slutet av försäsongen för att se förbättringarna hos varje enskild spelare och se om det är något som vi måste tänka om kring upplägget och vad som är viktigast att jobba vidare på.
Yoyo-testet är ett konditionstest utformat av Jens Bangsbo speciellt för fotbollspelare. Testet mäter förmågan att kunna återhämta sig genom korta promenader under upprepade intervaller, ett uthållighetstest med andra ord. Inom fotboll så är det uthålligheten att orka upprepa snabba löpningar med korta återhämtningspromenader i mellan som är det viktiga och därför är yoyo-testet väldigt bra för att mäta uthållighet hos fotbollsspelare.
Anlita mig som fystränare, föreläsare eller personlig tränare.

1 reaktion på ”Jojo-test eller Yoyo-test

  1. När du tilldelade namnet JOJO eller YOYO är så intressant. Om vi ser så är båda övningarna mycket bra för övningen till den kommande svenska fotbollsmatchen. Vi måste försäkra att vår lagspelare också utövar dessa tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.