Sara bjöd som sagt på goda LCHF frallor på tåget upp till huvudstaden, jag trodde vid första anblick att det var köpesfrallor, så fluffiga och fina som dem var. Jag funderar faktiskt själv på att slänga ihop receptet, inte för att det är LCHF utan för att det inte innehåller vetemjöl. Jag gillar att baka med mandelmjöl och kokosmjöl mellan varven. Dock kan det vara lite knixigt att få till då det lätt blir ganska tort, men dessa frallor var fluffiga och saftiga. Sara insisterar även på att de var väldigt lätt att slänga ihop, så det kan ju knappt bli bättre, lätt och gott.
1 dl mandelmjöl
0.5 dl pofiber
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl bakepro
1.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 ägg
2 dl fraiche
2 msk smält kokosfett
0.5 dl vatten
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att blanda torra ingredienserna i en bunke. Vispa därefter äggen i 3 minuter, de ska bli pösiga. Vispa ner mjölblandningen, creme fraichen och smält kokosfett med äggen. Rör om ordentligt. Låt smeten stå och svälla till i minst 5 minuter. Forma därefter 7-8 bullar och grädda i 15 minuter. Voila du har nu smarrigt frukostbröd att avnjuta.
Tack tack!! Ska baka de här i helgen tänkte jag :-)