Nu när jag har varit förkyld i några dagar så har jag inte bara testat huskurer utan jag fick även känsla för att göra egen juice. Vi köper i princip aldrig juice, Marko är ingen frukost människa och jag är väl egentligen inte någon juice människa. Jag har därför ingen juicepress, men vet ni vad en vanlig blender fungerar utmärkt. Recept på min apelsinjuice är så enkelt så knappt värt att dela med sig av, hittade bara på här hemma ;)
Två apelsiner skalade så att även det vita är borta.
Massor av is (gick lite på känn)
Mixa ihop i blender, låt stå ca 15-30 min så isen smälter.
Servera kall färskpressad juice!
Just nu är det säsong för citrusfrukter så de är så söta och smakrika! Verkligen fräscht med färskpressad juice. Det blir lite fruktkött, men det tycker inte jag spelar någon roll och det blir inte så mycket som man skulle kunna tro. Nu när jag varit sjuk känns det extra bra att äta fräscha råvaror och smaker. Tänker att det blir ännu viktigare för att få igång immunförsvaret, så mycket sallad, citrusfrukter och en del te med honung (så klart) har fått vara på min tallrik senaste dagarna.