Om jag får rekommendera en endaste bok om kost så skulle jag rekommendera att läsa boken Skitmat – vad det är, varför det gör dig fet och varför du fortsätter att äta det av Jacob Gudiol. Boken beskriver på ett riktigt bra sätt hur vår kropp reagerar på olika typer av livsmedel, varför vi gillar dessa och varför vi inte gillar andra. Det är så bra förklarat och allt är grundat på forskning. Sådan forskning som självklart alla stor matjättar har koll på och som dom använder sig av för att skapa livsmedel som vi kommer att älska att konsumera. Skitmat är en tankeväckande bok som skapar förstålese och insikt på så många nivåer att ni inte kommer ångra att ni läst boken.
Kan för övrigt rekommendera att läsa övriga texter av Jacob Gudiol kring, kost, träning och folkhälsa. Han är expert på att förklara forskning på ett enkelt sätt och jag önskar att alla vetenskapliga artiklar var förklarade av honom, så lätt det skulle vara då att ta till sig forskning. Ni kan läsa texter av honom på träningslära, tyngre och jag har tidigare tipsat om hans krönikor i SvD bland annat.
Tack för tipset! :)