Fortsatt förtroende

I Maj tog min resa som Distriktförbundskapten (DFK) för flickor födda 05 slut. Vi åkte ut i semifinal, mot Göteborg. Ett roligt uppdrag kantat av en massa inställda grejer på grund av pandemin. Men ändå lyckades vi få tjejerna att spela ihop riktigt bra. Men det blev liksom inte riktigt som jag tänkt mig. Så nu när jag fick frågan om jag ville vara Distriktförbundskapten för F08 så var det en del i att jag valde att tacka ja. För med varken F04 eller F05 fick vi genomföra allt som var planerat. Det blev hackigt och inställt lite här och var. Så nu hoppas jag att det inte blir något med krångel med pandemi eller ändringar i världsläget som påverkar vår verksamhet.

Här har ni Distriktförbundskapten för Örebro Läns F08

Distriktförbundskapten F08

I helgen som var startade vi igång. Två heldagar med teori, träning och internmatcher. Jag behövde två roliga fotbollsdagar. Det är otroligt roligt att jobba med den här åldersgruppen för dom suger åt sig information som svampar. Det är så kul att se hur mycket dom hinner lära sig under två dagar. Nu får vi dock vänta ända till Februari för nästa tillfälle. Jag är peppad. Ska bli roligt. Skillnaden denna gång är att jag också är själv. Tidigare har vi varit två stycken DFK för varje årskull, men sen F06 kullen så är en själv. Det känns också spännande. Jag är glad att jag genom åren har skapat kontakt med en hel drös med andra fotbollstränare som jag kan bolla med. Men ska också bli kul att ha lite mer eget ansvar. I helgen som var hade jag ett instruktörs team med mig av tränare som höll i övningarna jag planerat. Jag flikade in här och där, höll i lite aktiveringsträning och pratade med spelare och försökte lära mig så många namn som möjligt. I början känns det som alla heter samma och det är bara massa ansikten.

Det känns roligt att få fortsatt förtroende inom förbundet och jag ser framemot att utbilda och coacha tjejerna till att utvecklas till ännu bättre fotbollsspelare. Det är lite lyxigt att få stå på sidan om och följa dessa spelare, det är både inspirerande och motiverande att se deras utvecklingskurvor under åren.

Fotbollen ibland gör vi slut, eller jag tar en paus. Men jag hittar alltid tillbaka. Trodde faktiskt i början på detta år att jag skulle göra slut med fotbollen. Att jag skulle pausa ett tag. Att när det var slut med F05 så skulle jag kliva tillbaka. Men klev ju på Rynninge uppdraget och sen nu då F08 så det blev absolut inte som jag trodde. Livet tar en inte alltid dit en tror.

3 reaktioner på ”Fortsatt förtroende

  1. Stort grattis till fortsatt förtroende! Känner igen det att göra slut med fotbollen. Tänkte att söndagens seriefinal i div 4 skulle vara min sista (vann och gick upp i 3an och gjorde ett riktigt schyst mål).. kan ändå inte tänka mig sluta ändå känner redan att jag kommer sakna det. Kommer alltid vara min favoritidrott.

    1. Stort tack! Grattis till serievinsten och målgörandet! Kul ju! Jag förstår dig, hade inte min kropp protesterat så mycket av fotbollen hade jag garanterat spelat fortfarande för att det är så kul! Men som tur är kan jag ju vara kvar inom fotbollen, men på andra vis och det tar mycket tid, men ger ju också så otroligt mycket tillbaka :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.