Jag ska till Australien!

Förra sommaren, när jag blev singel och kände mig som allra vilsnast i världen satt jag och gjorde en lista. Allt jag drömde om just då försvann med att relationen tog slut. Barn, familj, hus och även en del kring hur jag tänkt kring jobbet. Jag satte mig och bläddrade i mina dagböcker och anteckningsböcker och där på min bucketlist stod resa till Australien. En lista jag gjorde i gymnasiet. Men en resa jag drömt om sen 12 års ålder. Alltid drömt om Australien, följer massa youtubers och instagramprofiler därifrån. Så jag tog tag i drömmen. Då fortfarande med en pandemi som skapade sina begränsningar blev det en punkt på listan. Det där vill jag göra. Det där ska jag jobba för att det blir av.

I min drömburk

Vid nyår skriver jag sedan 2016 upp några målsättningar/värderingar/drömmar på lappar och lägger i en burk. Sådant som jag vill fylla mitt liv med. Varje dag drar jag en till två lappar, läser och begrundar. Bara för att påminna mig själv om vart jag vill i livet. Där skrev jag ”Resa till Australien” på en av lapparna. Då var det fortfarande 14 dagars karantän krav vid inresa till Australien, så inte aktuellt att åka.

När min PT-kund Lasse gick bort i somras efter en kortare tids sjukdom i cancer så ställde jag mig frågan. ”Vad skulle du ångra om du hade mindre än ett år kvar att leva Erika?” Jag skulle ångra att jag inte har barn och familj, men det är inget jag kan påverka så det enda som fanns på min lista var ”Att inte sett Australien”. ”Vad stoppar dig?” var nästa fråga. Ja egentligen ingenting. Bara massa ursäkter från min sida. Så jag bokade en resa till Australien.

Så här glad var jag när jag slog slag i saken och bokade flygbiljetterna. Pirret och förväntan blandas med nervositet och katastroftankar.

Mitt livs äventyr

Jag ska på mitt livs äventyr. Mitt dyraste äventyr. Oj vad det svider i plånboken och att lägga ut alla dom pengarna, speciellt nu när det ropas om lågkonjunktur och inflation som bara stiger, det är läskigt. Läskigt att åka ifrån företaget i 4 veckor. Men, åka ska jag, jag ska inte sitta och vänta på en bättre tidpunkt. Det är vad det är. För djupt inom mig är det faktiskt det enda jag skulle ångra, av det som jag faktiskt har möjlighet att påverka. Så jag följer mina drömmar och så får det bära eller brista. Jag slänger mig ut och hoppas att allt löser sig. Jag gav mig själv i julklapp en långflygning till Australien. På julafton åker jag på mitt livs äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.