Blåbärssäsongen är här

Nu är den bästa tiden på året här eller i alla fall en tid jag gillar väldigt mycket. Det är nämligen blåbärssäsong, på mina turer i skogen har jag nämligen hittat massor av blåbär och kommit hem helt blå om händerna efter allt blåbärsätandet. Jag behöver införskaffa ett par stövlar och sen ska jag ut i skogen och plocka litervis med blåbär. Men det är väldigt gott att bara ta några minuters paus och äta direkt i skogen också :) 
Brukar ni plocka blåbär? Det enda som är tråkigt att att rensa bären själv. Jag är uppväxt i en bärplockar familj, dock plockade vi mest lingon. Mamma tog med oss barn ut i skogen med varsin hink och bärplockare och sen fick vi plocka på. Självklart fanns det även en fikaväska med så vi tog paus och det blev en mysig utflykt. Sen satt vi allihop och rensade bär i timmar på kvällen, det var inte lika roligt. Min uppväxt på landet i norrland har skapat en kärlek till naturen och det uppskattar jag verkligen idag, det har även skapat en naturlig kärlek till vardagsmotion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.